Celjani bogatejši za novo dvorano, namenjeno kulturno-umetniški ustvarjalnosti

27. 01. 2013 07:50

Minuli četrtek sta župan Mestne občine Celje Bojan Šrot in predsednik Zveze kulturnih društev Celje Bogomir Krpan namenu predala večnamensko dvorano na Gledališkem trgu 4. V nekdanjih prostorih otroške knjižnice imata Zveza kulturnih društev Celje in Območna izpostava Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti tudi sedež.

Z investicijo Mestne občine Celje v prostore nekdanjega Miška Knjižka, za ureditev prostorov in dvorane je skupno namenila 163.000 evrov, je mesto dobilo dvorano, ki je namenjena predvsem kulturno umetniški ustvarjalnosti ljubiteljskih kulturnih društev, sekcijam, skupinam in mladim ustvarjalcem, društveni in ljudski kulturi v najširšem pomenu. Namenjena je lutkovnim predstavam, komornim gledališkim in glasbenim dogodkom, literarnim večerom in predstavitvami knjižnih del, razstavam likovnih in fotografskih izdelkov, multimedijskim dogodkom, strokovnim omizjem in izobraževanjem na področju kulturne ustvarjalnosti.

Župan Bojan Šrot je ob odprtju med drugim povedal: »Celjska ljubiteljska kultura je dobila prepotreben prostor za svoje delovanje. Vesel sem, da imamo v Celju tako pestro, raznoliko in na visokem kvalitetnem nivoju razvito ljubiteljsko kulturo, ki lahko prebivalcem tega mesta ponudi marsikaj.«

»Celje ima približno 43 aktivnih društev in 2100 aktivnih članov, kar je izjemno močan in raznolik nabor ljubiteljskih ustvarjalcev. Celjske skupine dosegajo odlične rezultate in nedvomno imamo kaj ponuditi tudi v tej novi dvorani, ki ima 70 sedežev. Že ta konec tedna nadaljujemo z lutkovnimi predstavami, ki jih za obiskovalce brezplačno pripravljamo vsako soboto, ob petih popoldne. Dva tedna nazaj smo imeli 150 gostov, sicer pa je dvorana namenjena manjšim komornim zasedbam in primerna za od 50 do 100 ljudi,« je povedal Bogomir Krpan.

Ob odprtju nove dvorane je čestital tudi direktor Javnega sklada za kulturne dejavnosti RS mag. Igor Teršar.

Vir in foto: Mestna občina Celje

Oznake: , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
179 queries in 0,538 seconds.