Celjani dobili 83. smučarski dvoboj Celje – Zagreb


Včeraj je na Golteh potekal 83. tradicionalni smučarski dvoboj Celje – Zagreb. Tokrat so ga dobili Celjani.

Smučarski dvoboj Celje – Zagreb s prekinitvijo med vojno poteka že od leta 1935. V lanskem letu so zmagali Zagrebčani, letos pa je bila sreča na strani celjskih smučarjev.

smucarski-dvoboj-zidansek
Delegaciji obeh mest je v Muzeju novejše zgodovine Celje sprejel pooblaščenec župana Mestne občine Celje mag. Marko Zidanšek.

Tekmovalo je okoli 200 smučarjev v 19-ih kategorijah, rezultat pa je bil 12:7 za Celjane. Smučarski dvoboj Celje – Zagreb organizirajo Športno društvo Snežak in Smučarsko društvo Unior
Celje ter Zagrebački skijaški savez.

Tudi ta dogodek kaže na to, da je Celje športno mesto. Začetki organiziranega športa segajo v leto 1890, ko je bilo ustanovljeno društvo Celjski Sokol, dokumentirana zgodovina celjskega športa pa je še mnogo starejša, in sega v začetek 19. stoletja. Že takrat se je začel graditi športni ponos, ki ga čutimo še danes.

Celje je močno prežeto z različnimi športnimi panogami in svoje športnike podpira z veliko hvaležnosti. V lanskem letu smo obeležili tudi 50 let Mednarodnih iger šolarjev, ki so leta 1968 prvič potekale prav v Celju, od takrat pa prerasle v dobro poznano mednarodno športno gibanje. Športna zveza Celje ob tem pripravlja tudi izid monografije.

smucarski-dvoboj-mnzc