Celjani so se z osrednjo slovesnostjo poklonili dnevu državnosti (foto, video)


Sinoči so se na Glavnem trgu prapori ponosno dvignili v nebo in oznanili začetek osrednje slovesnosti ob prihajajočem dnevu državnosti. Na prvi poletni dan je Celje obeležilo samostojnost Slovenije, ki pa ni samoumevna.

Podpolkovnik Tomaž Radoševič: »Kljub majhnosti smo tudi veliki!«
Osrednji govornik podpolkovnik Tomaž Radoševič.
Osrednji govornik podpolkovnik Tomaž Radoševič.

Na to je opozoril tudi osrednji govornik podpolkovnik Tomaž Radoševič, poveljnik Vojašnice Franc Rozman Stane v Celju.

»Kot država se bližamo tridesetim letom, ki predstavljajo višek modrosti in moči. Mar ni že čas, da postanemo bolj samozavestni, da smo kritični vendar ne kritizerski? Da prenehamo »jamrati« in želeti sosedu le najslabše, da se zavedamo kaj hočemo in kam gremo. In da se prenehamo podcenjevati in sklicevati na svojo majhnost.  Da smo kljub majhnosti tudi veliki, so dokazali znanstveniki, umetniki in športniki ter inovatorji, ki so ponesli slavo in ime Slovenije po vsem svetu,” je povedal Radoševič, ki si želi več strpnosti in medsebojnega sprejemanja. Del njegovega nagovora si lahko ogledate v spodnjem video posnetku.

Ob tej priložnosti je tudi navzoče pozval, da se poklonijo dnevu državnosti in ga zares proslavijo. V tem duhu se je nadaljeval tudi kulturni program, v okviru katerega je srca obiskovalcev z glasbo napolnil Boštjan Korošec s svojim bendom iz Vocal BK Studia. Za kulturno poslastico pa je poskrbel celjski umetnik Kristian Koželj, ki je obiskovalcem Glavnega trga postregel z recitaloma iz Cankarjeve zbirke Podobe iz sanj, To so pa rože! in Zaklenjena kamrica.

Vabljeni še k ogledu fotogalerije z osrednje slovesnosti ob dnevu državnosti na Glavnem trgu.