Celjani sprejeli svoje olimpijce (foto in video)


sprejem_celjskih_olimpijcev_2016_1Sinoči se je na Krekovem trgu v Celju odvil sprejem celjskih olimpijcev, članov treh celjskih klubov. Nekaj po 19. uri so stopili med množico, ki so se ji kasneje z odra zahvalili za podporo. Za uspehe jim je čestital tudi celjski župan Bojan Šrot, najuspešnejšim športnikom in klubom pa je ob tej priložnosti predal denarne in praktične nagrade.

Celje mesto odličnih športnikov

Celje se lahko pohvali s številnimi odličnimi športniki in športnimi uspehi, kar se je nenazadnje odražalo tudi s številom olimpijcev, ki so nastopili v Riu de Janeiru.

Maruša Černjul, Luka Janežič, Martina Ratej in Robert Renner so člani Atletskega društva Kladivar Celje, Rok Drakšič, Adrian Gomboc, Tina Trstenjak, Anamari Klementina Velenšek in Mihael Žgank so člani Judo kluba Z’dežele Sankaku, Blaž Janc, Urban Lesjak, Vid Poteko in Miha Zarabec pa člani Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško.

sprejem_celjskih_olimpijcev_2016_2

Poleg športnikov so se sprejema udeležili še trener judoistk in judoistov Marjan Fabjan, predsednik upravnega odbora AD Kladivar Stane Rozman, trener Roberta Rennerja (skok s palico) Milan Kranjc ter ostali, ki so bili del letošnje olimpijske zgodbe.

Na športnike in njihove uspehe ponosen župan Bojan Šrot 

Celjani so na sprejemu še enkrat dokazali, da so ponosni na svoje športnike. Poleg judoističnih kolajn sta namreč celjsko obarvani še medalja Petra Kauzerja, ki se je rodil v Celju in tu obiskoval srednjo šolo, kakor tudi zlato Hrvatice Sare Kolak v metu kopja, ki je trenirala v Celju pod vodstvom atletskega trenerja Andreja Hajnška.

Športne dosežke je pohvalil tudi župan MOC Bojan Šrot, ki je med drugim redno spremljal slovenske nastope, svoje misli je tik pred sprejemom strnil pred kamero:

Dobri obeti za celjske atlete

V Riu so nastopili tudi štirje celjski atleti, ki pa niso posegli po najvišjih mestih, ki prinašajo kolajne. Predsednik upravnega odbora AK Kladivar Stane Rozman je ob tej priložnosti povedal, da ne glede na to, da niso v Riu osvojili medalje, zadnje besede letos še niso rekli. Že v kratkem se bosta lahko Robert Renner in Luka Janežič izkazala na diamantni ligi.

Rozman je še dodal, da imajo Renner, Janežič, Črnjulova in tudi Ratejeva zelo dobre obete za nastop na naslednjih olimpijskih igrah, ki se bodo odvijale v Tokiu.

Tina Trstenjak: olimpijska medalja za vsakega športnika največje darilo

Dobitnica zlate olimpijske medalje Tina Trstenjak je po njenih besedah že kar malce utrujena od vsakodnevnih obveznosti, pravi pa, da se ob vsem tem začenja zavedati, kaj je dosegla. Kaj medalja pomeni športniku in o nadaljevanju kariere nam je zaupala v kamero:

Trener naših judoistk in judoistov Marjan Fabjan je na vprašanje o nadaljnji trenerski poti povedal, da mora še premisliti. Kljub temu, da je prepoznan kot eden najboljših trenerjev na svetu, ostaja na realnih tleh:

Zbrane so z odra pozdravili prisotni olimpijci, rokometaši so skupaj z ansamblom Vitezi celjski zapeli Slakovo V dolini tihi.

Športnega slavja v Celju pa še zdaleč ni konec. Celje letos praznuje 120-letnico organiziranega športa, že v začetku septembra pa bodo 70 let organiziranega igranja rokometa v Celju in Sloveniji obeležili celjski rokometaši.

sprejem_celjskih_olimpijcev_2016_3

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, posnetih na sprejemu celjskih olimpijcev.

eH

[simpleviewer width=100% height=700 id=1020]

zalska-2016-polsi-klik