Celjani z visoko zmago začeli prvenstvo

06. 09. 2020 12:17
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 1. krogu Lige NLB gostili ekipo Slovana, ki so jo zanesljivo premagali ter na najboljši način začeli prvenstvo. Naslednji teden jih čaka tekma v Slovenj Gradcu, nato pa se že začenja EHF Liga prvakov, ko bo v Zlatorogu gostoval Aalborg.

Celjani so srečanje začeli silovito in po le nekaj trenutkih vodili z 2:0. Ekipa Slovana je nato uspela izenačiti ter za nekaj časa vzpostaviti ravnotežje na igrišču. Domači so bili nekajkrat nenatančni, kar so gostje izkoristili in Matjaž Brumen jih je na začetku desete minute popeljal v prvo vodstvo 4:5. Malo zatem je Slovan povedel še s 5:6, kar pe je bilo tudi njihovo zadnje vodstvo na tekmi. Celjani so namreč v nadaljevanju prestavili v višjo predstavo, ekipi pa je odlično poveljeval Leban, ki je veliko tudi zadeval in razigraval ostale soigralce. Ocvirk je posegel po številnih menjavah, odlično je delovala obramba in za njo Vujović, tako, da je razlika hitro naraščala in do polčasa znašala že +12.

 

Začetek drugega dela je bil za domače precej slabši. Delovalo je, kot bi se zadovoljili z visokim vodstvom in Ocvirk je kar nekajkrat povzdignil glas, kmalu pa tudi zahteval minuto odmora, da bi svoje igralce nekoliko dvignil. Kljub minuti odmora so Celjani nadaljevali s preveč napakami, v obrambi pa dopuščali preveč prostora, kar so tekmeci izkoristili. Razlika se je tako ves čas gibala nekaj nad desetimi zadetki, na koncu pa je ta vendarle znašala +13 za Celjane.

Celjani so tako vpisali prvo zmago, v kateri sta po šest zadetkov dosegla Leban in Horžen, za goste pa je petkrat zadel Čemas. V naslednjem krogu pa jih v soboto čaka gostovanje v Slovenj Gradcu. Naslednja domača tekma je 16. septembra, ko se začenja liga prvakov, takrat pa v Zlatorogu gostuje Aalborg Handbold.

RK Celje Pivovarna Laško  :  LL Grosist Slovan     38:25 (23:11)

Dvorana Zlatorog, brez gledalcev, sodnika: Košir, Gorenc

RK Celje Pivovarna Laško: Ivič 1 obramba, Vujovič 10 obramb; Cvetko 2, Mazej 3, Dragašević, Razgor 3/2, Marguč 2, Grošelj 3, Poteko, Kodrin 3, Horžen 6, Grebenc 4, Kljun 2, Leban 6, Novak 4/1, Načinović; trener Tomaž Ocvirk

Izključitve: 4 min; 7-metrovke: 3/3

LL Grosist Slovan: Gošić 5 obramb, Selakovič 4 obrambe, 1 zadetek; Brumen 1, Serdinšek-Ekart, Čemas 5/2, Dragar, Topolovec, Svečko 2, Lipovac, Žurga 3, Lešek, Martinović 2, Jovičič 3, Kotar 4, Sankovič 3, Turnšek 1; trener: Repina Aleš

Izključitve: 2 min; 7-metrovke: 2/2

foto: RKCPL

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
158 queries in 3,251 seconds.