Celjanka Alenka Trop Skaza nova ministrica za zdravje


trop_skaza Poslanci so nocoj potrdili vse tri nove ministre – Celjanka Alenka Trop Skaza je postala nova ministrica za zdravje, Metod Dragonja je novi gospodarski minister, Gorazd Žmavc pa je prevzel resor za Slovence v zamejstvu in po svetu. Vsi trije ministri so že zaprisegli  v državnem zboru.

Dr. Trop Skaza bo zasedla stolček Tomaža Gantarja (DeSUS). Gantar je kot razlog za svoj odstop navedel nezmožnost koalicije za dogovor o zdravstveni reformi, začasno pa je resor vodil prvak DeSUS Karl Erjavec.

In prav Erjavec je bil danes do nove ministrice zelo kritičen. Presenečen je nad njenimi stališči o uvedbi novih dajatev v zdravstvu. Med drugim je predlagala, da bi uvedli trošarine na sladke pijače in mastno hrano ter da bi doplačevali zdravstvene recepte.

Kot da bi bila premalo informirana o koalicijski pogodbi, v kateri jasno piše, da ne bo novih dajatev in prispevkov, MMC povzema Erjavca.

»Tudi če bi ministrica želela te spremembe uvesti, jih ne more, saj je to stvar koalicije, poslancev in vlade,« je še posvaril Erjavec.

Primopredaja poslov med Erjavcem in Trop Skazo bo jutri, predvidoma ob 12. uri. Sledila bo novinarska konferenca, o vsebini katere bomo pisali tudi na Celje.info.