Celjanka Fanika o svoji izkušnji s cepljenjem proti covidu-19

08. 02. 2021 13:00

Po Sloveniji že nekaj tednov poteka cepljenje proti okužbi z virusom SARS-CoV-2. Prvi odmerki so namenjeni zdravstvenim delavcem, stanovalcem in zaposlenim v DSO-jih ter starejšim državljanom. Do sedaj se je tako v Sloveniji proti covidu-19 cepilo že 54.589 oseb oz. 2,6 % vseh državljanov. Od vseh cepljenih pa jih je 42.609 prejelo tudi že drugi odmerek.

Med slednje sodi tudi gospa Fanika Vodopivec iz Celja, ki nam je v uredništvo poslala pismo v katerem opisuje svojo izkušnjo s ceplenjem v ZD Celje. Njeno pismo objavljamo v celoti.

KAKO PREMAGATI KORONAVIRUS

V letu 2020 se je pričel napad novega koronavirusa na celotni svet. Tudi Slovenija se srečuje in spopada z njim. Kako se ubraniti! Znanost in tehnologija se s pomočjo tehnike, znanja in vztrajnosti trudi z iskanjem cepiv. Uspelo jim je ustvariti kar nekaj cepiv, EU je zaenkrat odobrila dve, sedaj bo še tretje.

Najprej se je cepilo starejše v domovih, potem zdravstvene delavce …, sedaj pa smo na vrsti mi, ki smo starejši od 80 let.

Sonce je posijalo tudi za nas. Prijavila sem se pri osebnemu zdravniku ter čakala v upanju, da bom prej deležna cepljenja, kakor okužbe z novim koronavirusom. Strah je bil neutemeljen, ker že kaj kmalu, nekje v 14 dneh, so me klicali iz ZD Celje, kdaj in kje se naj javim. Zgodilo se je v četrtek 14. 1. 2021, bila sem nervozna in srečna da sem med izbranimi.

Pred objektom nas je osebje, tiste ki smo prihajali na cepljenje, usmerjalo z veliko mero prijaznosti, umirjenosti in razumevanja do naše nervoze. Vse se je razblinilo, ko so nas posameznike povabili v posebne prostore, podrobno razložili postopke, nas povprašali za počutje. Šele potem se je opravilo cepljenje. Ob cepljenju smo dobili navodila na kaj moramo biti pozorni po cepljenju. Ko smo bili cepljeni smo sedeli še cca. 15 minut v varnih razdaljah. Vmes so preverjali kako se počutimo, ali se morda počutimo drugače kakor pred prihodom, če opazimo kakšno spremembo moramo to takoj javiti. Samo osebje ZD Celje nas je opazovalo in se tudi prijazno pogovarjalo. Prvo cepljenje pri meni osebni ni povzročilo prav nobenih težav, vse b.p.. Naslednje cepljenje je bilo čez tri tedne. Sprejem je bil enak kakor prvič, tudi težav ni bilo.

Sedaj se je veliko spremenilo v mojem življenju. Ni več strahu, da se kje okužim. Predvsem bi rada povabila Celjane, ki bodo ob udeležbi tako prijetno presenečeni, nad tako čudovito organiziranostjo in odnosom osebja ZD Celje, kakor sem ga bila deležna sama.

Samo, tega boste deležni le, če se odločite da zaščitite sebe in druge. Stopimo skupaj, UBIJMO KORONAVIRUS!

Posebna zahvala gre ZD Celje, osebju in vsem sodelujočim. Tako čudovito organizirano, tako prijazno delovanje varnostnikov, sester, zdravnikov vas bo presenetilo. S svojim pripovedovanjem moje izkušnje prijateljem, znancem, sokrajanom, sem celo mnoge, ki se niso imeli namena cepiti, ali bili v dvomih prepričala, da naredijo korak naprej, s tem ko so se prijavili. Sedaj čakajo še poziv.

Upam samo, da je tako organizirano tudi po ostalih krajih po Sloveniji, kakor je Celju.

Slovenci se moramo zavedati, da s tem cepljenjem povzročamo – SMRT KORONAVIRUSU in tako OHRANIMO ZDRAVJE NARODA.

Fanika Vodopivec, Celje

 

foto: pixabay

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
166 queries in 0,838 seconds.