Celje na vseslovenskem tekmovanju do naziva najbolj urejenega in gostoljubnega mesta


Celje je sinoči na prireditvi v Novi Gorici v sklopu akcije Moja dežela, lepa in gostoljubna prejelo naziv najbolj urejenega in gostoljubnega mesta.

Ob Dnevih slovenskega turizma je Turistična zveza Slovenije na včerajšnji prireditvi v Novi Gorici slavnostno razglasila prejemnike letošnjih priznanj tradicionalne akcije Moja dežela, lepa in gostoljubna. Na podelitvi je tudi knežje mesto prišlo na svoj račun, saj je v kategoriji večjih mest prejelo naziv najbolj urejenega in gostoljubnega mesta. V vseslovenskem tekmovanju so tekmovali številni kraji in mesta, na koncu pa je bilo v vsaki kategoriji izbranih po nekaj nominirancev. Ob Celju, v imenu katerega je priznanje prevzel župan Matija Kovač, sta bila nominirana še Ljubljana in Koper.

Celjski župan (levo) se priznanjem; vir foto: FB/Mestna občina Celje

Na tekmovanju je bilo mogoče sodelovati kar v 15 različnih kategorijah: naj tematska pot, izletniške točke, mladinska prenočišča, glamping, kampi, vaška jedra, trška jedra, mestna jedra, turistični kraji, izletniški kraji, zdraviliški kraji, manjše mesto, srednje mesto in pa večje mesto, prav tako pa so ocenjevali bencinske črpalke enega od podjetij.