V Celju do 2020. še Gal Marguč

17. 07. 2017 14:33

Pri celjskem moškem rokometnem kolektivu nadaljujejo s podpisovanjem pogodb s svojimi dosedanjimi igralci do leta 2020. Nazadnje je vodstvo RK Celje Pivovarna Laško podaljšalo sodelovanje z Davidom Razgorjem in Tilnom Kodrinom, sedaj pa so enako storili še z Galom Margučem.

Kot prej omenjena igralca, je tudi Gal Marguč otrok celjskega kluba. Desnokrilni igralec je za celjsko člansko ekipo doslej zbral 152 nastopov, v katerih je dosegel 356 zadetkov. Klub se je z njim dogovoril za podaljšanje pogodbe še za dve sezoni in sicer vsaj do izteka sezone 2019/2020.

Gal Marguč: “Izjemno vesel sem podaljšanja pogodbe, saj je klub z dolgoročno pogodbo pokazal zaupanje vame. Komaj čakam začetek nove sezone. Verjamem, da bom letos dobil še več priložnosti po odhodu Blaža Janca. Na meni je, da to zaupanje upravičim v najboljši meri.

Mislim, da se bova z Janom Jurečičom dobro dopolnjevala na krilu in uspela nadomestiti Blaža. Gremo na novo pot s pomlajeno ekipo in potreben bo maksimalen pristop od prvega dne priprav, da se po najboljši moči zoperstavimo vrhunskim ekipa v Velux EHF Ligi prvakov in SEHA Gazprom ligi.”

Dodajmo, da Gal prihaja iz rokometne družine, saj je bil v celjskem klubu vratar že njegov stari oče, veliko bolj znan pa je njegov brat Gašper, ki od leta 2014 igra v madžarskem Veszpremu in je bil član bronaste reprezentance na svetovnem prvenstvu v Parizu. Zanimivo je, da je tudi Gašper levičar in prav tako igra na desnem krilu.

flos-polsi-2017

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
166 queries in 1,320 seconds.