Celje obiskal izraelski veleposlanik Shmuel Meirom

22. 11. 2012 15:23

Včeraj je župan Mestne občine Celje Bojan Šrot sprejel veleposlanika Države Izrael za Slovenijo. Nj. Eksc. Shmuel Meirom je pripotoval iz Jeruzalema, kjer opravlja svojo funkcijo.

Župan se je uglednemu gostu zahvalil za obisk ter izpostavil, da je ena najuspešnejših celjskih družb, Etol, pred kratkim dobila izraelskega lastnika. Veleposlaniku je predstavil Celje kot sodobno evropsko mesto, ki je odprto za tuje investicije.

Veleposlanik je ob tem povedal, da je zelo verjetno, da bodo v prihodnjem letu organizirali obisk slovenske gospodarske delegacije v Izraelu, kjer se bodo zagotovo pokazale investicijske priložnosti.

Povedal je tudi, da vedno več Izraelcev prihaja na dopust v Slovenijo, sogovornika pa sta se strinjala, da bo zanje zanimivo tudi Evropsko prvenstvo v košarki 2013.

Po sprejemu na Mestni občini Celje si je Nj. Eksc. Shmuel Meirom v Pokrajinskem muzeju ogledal Celeio – mesto pod mestom in razstavo Grofje Celjski ter se udeležil odprtja razstave Spremembe: Izrael nekoč in danes, ki jo je celjski Zgodovinski arhiv organiziral skupaj z izraelskim veleposlaništvom.

Vir in foto: Mestna občina Celje

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
180 queries in 1,171 seconds.