Celje obiskali delegaciji Pravobranilstva Republike Srbske in Državnega pravobranilstva Republike Slovenije


Prvi dan v tednu je v poznih popoldanskih urah župan Mestne občine Celje Bojan Šrot v prostorih Mestne občine Celje sprejel delegaciji Pravobranilstva Republike Srbske in Državnega pravobranilstva Republike Slovenije.

Delegacija Pravobranilstva Republike Srbske je v okviru svojega delovnega obiska najprej obiskala Državno pravobranilstvo Republike Slovenije, nato pa sta delegaciji obiskali še zunanji oddelek Državnega pravobranilstva Republike Slovenije v Celju, ki je predstavil svoje delovanje.

Ob zaključku delovnega obiska v Celju je celjski župan Bojan Šrot delegacijama, ki sta ju vodila Slobodan Radulj, pravobranilec entitete Republike Srbske v Bosni in Hercegovini (Ljiljana Grbić, namestnica pravobranilca in Vojo Pavičić, vodja Oddelka za razlastitev) in dr. Boštjan Tratar, generalni državni pravobranilec (Mateja Senih, namestnica generalnega državnega pravobranilca, Vida Zimšek, vodja zunanjega oddelka Državnega pravobranilstva RS v Celju in Anita Drev, predstavnica za odnose z javnostmi), predstavil mesto Celje in poudaril, da so tovrstni obiski priložnost za izmenjavo izkušenj med institucijami pri opravljanju svojega poslanstva, za spoznavanje razvojnih možnosti in dediščine mesta ter navezovanje stikov.

»Naši gostje iz Pravobranilstva Republike Srbske se želijo v sklopu delovnega srečanja podrobneje seznaniti z notranjo organizacijo Državnega pravobranilstva Republike Slovenije, zato smo jim med drugim predstavili delovanje našega zunanjega oddelka v Celju. Mesto Celje s svojimi znamenitostmi predstavlja obiskovalcem izjemno kulturno in zgodovinsko dediščino tega prostora, zato smo se trudili obisk obogatiti še s tega vidika. Izjemno me veseli, da je delegacijo sprejel tudi župan knežjega mesta, gospod Bojan Šrot in tako neizmerno obogatil predstavitev delovanja Državnega pravobranilstva na Celjskem« je ob današnjem srečanju povedal dr. Boštjan Tratar, generalni državni pravobranilec. Gospa Vida Zimšek, vodja zunanjega oddelka Državnega pravobranilstva RS v Celju je ob tem poudarila, da Državno pravobranilstvo z Mesto občino Celje odlično sodeluje in da si želi, da bo tako tudi v prihodnje.

Po sprejemu sta si delegaciji pod strokovnim vodenjem pooblaščenca župana Mestne občine Celje in direktorja Pokrajinskega muzeja Celje, g. Staneta Rozmana, ogledali še arheološko klet v Knežjem dvorcu.

T.P.