Celje: objavljen Javni razpis za dodelitev neprofitnih stanovanj v obdobju 2016 – 2018

23. 03. 2016 10:00

Celje-BregDružba Nepremičnine Celje d.o.o. obvešča, da 23. 3. 2016, objavlja Javni razpis za oddajo neprofitnih stanovanj v najem (prednostna lista A in B). Vsi interesenti za najem neprofitnega stanovanja lahko v objavljenem razpisu preverijo ali izpolnjujejo zahtevane pogoje.

Do leta 2018 v najem najmanj 50 neprofitnih stanovanj
V najem bo oddano najmanj 50 neprofitnih stanovanj na območju Mestne občine Celje, ki bodo uspelim upravičencem oddana v najem predvidoma v letih 2016 – 2018. Upravičencem bodo oddana v najem za nedoločen čas vsa neprofitna stanovanja, ki bodo v času veljavnosti prednostne liste izpraznjena ali na novo pridobljena. Števila teh se v času razpisa ne da natančno opredeliti.

V razpisu sta oblikovani ločeni prednostni listi: LISTA A, za stanovanja, predvidena za oddajo v najem prosilcem, ki glede na socialne razmere po 9. členu Pravilnika o dodeljevanju neprofitnih stanovanj v najem niso zavezanci za plačilo lastne udeležbe in LISTA B, za stanovanja, predvidena za oddajo v najem prosilcem, ki so glede na dohodek zavezani plačati lastno udeležbo.

Darja Pavlina, vodja službe za stanovanjske zadeve in premoženje, dodaja: »Družba bo stanovanja podelila predvidoma do konca leta 2018 glede na zmožnosti. Od razpisanega števila stanovanj bo najmanj 40 stanovanj namenjenih za oddajo v najem prosilcem, ki glede na socialne razmere po 9. členu pravilnika niso zavezanci za plačilo lastne udeležbe in se bodo uvrstili na listo A in najmanj 10 stanovanj namenjenih za oddajo v najem prosilcem, ki presegajo mejo dohodka, določeno v 9. členu pravilnika, in so zavezani plačati lastno udeležbo ter se bodo uvrstili na listo B. Družba bo v okviru možnosti iskala tudi ravnovesje pri površini stanovanj glede na število članov gospodinjstva prosilca, glede na izkušnje iz predhodnih let.«

Čas za prijavo do 22. aprila
Prosilci se na razpis lahko prijavijo do petka, 22. 4. 2016. Razpis in vloga sta dosegljiva na spletni strani družbe www.nepremicnine-celje.si in na sedežu družbe v tajništvu v času uradnih ur: v ponedeljek, sredo in petek od 800 do 1100 ure, ob sredah tudi od 1500 do 1700 ure.

Dodatne informacije na telefonski številki 03 42 65 122 in e-poštnem naslovu danica.kac@celje.si.

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
185 queries in 1,505 seconds.