Celje prvič letos pod snežno odejo; kakšne so napovedi za naslednje dni (foto)

18. 01. 2019 12:51

Danes ponoči je praktično celo Slovenijo zajela snežna odeja, ki ji niti knežje mesto ni ubežalo. Snežinke še vedno belijo celjske ulice, ob tem pa razmere na cesti ne predstavljajo prevelikih težav.

Zimska služba je bila s 143 plužnimi enotami na snežno pošiljko pripravljena, saj so ceste v Celju dobro prevozne.  Sneg se je sicer že začel prijemati, vendar pa za zdaj še ne povzroča prevelikih preglavic.

Druga zgodba pa so razmere, s katerimi se spopadajo pešci in kolesarji, saj vsekakor ne bo odveč dodatna previdnost glede stanja na pločnikih.

Ne pozabite na ustrezno zimsko opremo

Na Prometno-informacijskem centru za državne ceste voznikom svetujejo, naj se na pot odpravijo prej kot običajno. Prav tako pa ne smejo pozabiti na obvezno zimsko opremo in previdno vožnjo, ki jo je potrebno prilagoditi razmeram na vozišču.

Napoved za prihajajoče dni

Danes smo vstopili v oblačen in zasnežen dan, vendar pa se bo sneženje tekom popoldneva sčasoma umirilo, saj bodo padavine od seveda postopno ponehale. Vikend bo oblačen, vendar ne prinaša kakšne nove snežne pošiljke. Bodo pa temperature vedno nižje. Vremenske razmere v Celju v prihajajočih dneh smo preverili tudi na Meteovisti:

napoved

Če se odpravljate v Celje in vas zanima, kakšno je stanje na cestah in ulicah, pa si lahko ogledate spodnjo fotogalerijo.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
210 queries in 2,832 seconds.