Celje se pripravlja na prihod ukrajinskih beguncev


Tako kot drugod po Sloveniji se tudi v Mestni občini Celje pripravljamo na prihod ukrajinskih beguncev. Lokacije, kjer bi jih lahko namestili, so izbrane, katere bodo prišle v poštev, pa bo znano, ko bo Civilna zaščita Mestne občine Celje dobila podrobnejša navodila Vlade RS.

Takrat bo tudi znano, koliko beguncev naj bi v Celju sprejeli. Celje bo po svojih najboljših močeh pomagalo ljudem, ki so zaradi vojne zapustili domovino in so se znašli v izjemno težkem položaju.

Občanke in občani lahko vprašanja, ki so povezana z ukrajinskimi begunci in njihovo nastanitvijo ter vsa ostala, ki so povezana z zaščito in reševanjem, naslovijo na Civilno zaščito Mestne občine Celje na e-mail  [email protected].

Kontaktna oseba je poveljnik CZ MOC Jože Plešnik. Dosegljiv je na telefonski številki 041 690 340.

Humanitarna pomoč se zbira v Celjskem mladinskem centru. “Vsem, ki ste že donirali sredstva za Ukrajino in ukrajinske begunce, se iskreno zahvaljujemo,” sporočajo z zbirnega centra.

Zbirni center bo zaenkrat odprt do vključno srede. Poleg prehrambenih izdelkov zbirajo higienske pripomočke, komplete prve pomoči, material za prvo pomoč in gasilsko ter osebno reševalno opremo.

Občani in podjetja lahko pomagajo tudi z nakazilom na TRR Mestne občine Celje. Z zbranim denarjem bodo za pomoči potrebne Ukrajince kupili sanitetni material, zdravstvene pripomočke, komplete prve pomoči in podobno.

TRR: SI 56 0121 1010 0002 855

Sklic: SI 00 75108

BIC banke: BSLJSI2X

Koda namena: CHAR

Namen: Pomoč Ukrajini