Celje uradno bogatejše za Inkubator savinjske regije

18. 04. 2019 13:31

Z današnjim dnem je svoja vrata tudi uradno odprl Inkubator savinjske regije na Mariborski cesti 7. S tovrstno pridobitvijo se bo knežje mesto lahko še dodatno uveljavljajo v svetu podjetništva in nudilo prostor za razvijanje novih idej.

Gospodarska razvitost občine močno vpliva na blaginjo vseh občank in občanov, zato je Mestni svet Mestne občine Celje v minulem letu sprejel Strategijo gospodarskega razvoja Mestne občine Celje, s katero želi spodbuditi ustvarjanje novih delovnih mest. Pri tem je ključno tudi ustrezno podporno okolje za mlada podjetja, ki bodo sedaj prejemala (še) več podpore.

Inkubator za sveže ideje in nova delovna mesta

Prostori Inkubatorja savinjske regije se razprostirajo na 500 kvadratnih metrih sodobno opremljenih coworking prostorov in samostojnih pisarn. Namenjeni so nastajanju in razvijanju inovativnih podjetniških idej mladih startupov. Članstvo v inkubatorju omogoča mesečno souporabo delovnih prostorov ali najem pisarne, prostori pa so na voljo tudi za organizacijo različnih podjetniških dogodkov.

inkubator-4-kopija

V prostorih podjetniškega inkubatorja je možen 24-urni dostop, urejen je coworking prostor z devetimi mizami, štiri samostojne pisarne, sejna soba, kuhinja, dva ločena prostora za brainstorming, tiskalniki ter zmogljiva internetna povezava. Inkubator je pomemben doprinos za knežje mesto, saj bo nudil prostor za druženje podobno mislečim, ki si bodo lahko izmenjali znanje in izkušnje ter skupaj razvijali nove ideje.

Danes dopoldne je Inkubator savinjske regije odprl svoja vrata. Ob tej priložnosti je celjska občina na ogled postavila nove prostore inkubatorja in predstavila nekaj programov, ki se bodo znotraj njega izvajali. Otvoritve sta se udeležila tudi podžupan Vladimir Ljubek in podžupanja Breda Arnšek, ki sta bila navdušena nad odličnimi in izvirnimi idejami mladih, uspešnih podjetnikov. Kot je povedala direktorica Saša Lavrič, se že zdaj vsi skupaj zelo veselijo otvoritve Generatorja v nekdanji veleblagovnici T, kjer bodo prav tako imeli svoje prostore.

inkubator-3-kopija

Foto: Mestna občina Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
187 queries in 0,567 seconds.