Celje v soboto za eno uro v temi


ura_za_zemljoMestna občina Celje bo tudi letos sodelovala pri mednarodnem projektu »Ura za Zemljo« in za eno uro izklopila luči v mestu in na Starem gradu.

Ura za Zemljo (Earth Hour) je največji svetovni okoljski dogodek na svetu, ki spodbuja večjo skrb za okolje in prebivalce po vsem svetu vabi, da vse dni v letu ravnajo Zemlji prijazno. Mestna občina Celje se je leta 2010 kot prva slovenska občina pridružila temu projektu, sicer pa bo akcija potekala že 10. leto zapored (osmič v Sloveniji).

V soboto, 19. marca 2016, bomo v Celju za eno uro, med 20.30 in 21.30, izklopili razsvetljavo na območju obnovljenega dela starega mestnega jedra (Stanetova ulica, Krekov trg, Glavni trg in Prešernova ulica) in na Starem gradu.

Lani se je akciji ugašanja luči pridružilo več kot 7.000 svetovnih mest iz 172 držav na vseh sedmih kontinentih. Ugasnjene so bile luči na več kot 1.400 svetovnih znamenitostih, kot so Empire State Building, Eifflov stolp, Burj Khalifa, Big Ben, Times Square, Harbour Bridge v Sydneyju in mnoge druge.

Uradna stran projekta: www.earthhour.org

Vir: MOC