Celjki Rotaractovci organizirali tradicionalni miklavžev vikend

07. 12. 2015 08:35

rotaract_miklavz_1Praznične luči krasijo mesta, iz domov pa že diši po cimetu in dobrotah. Mesec, ki se ga vsi zagotovo najbolj veselimo, se je končno pričel. S sabo tako kot vedno prinaša ogromno sreče, topline, iskrenih nasmehov in toplih objemov, ki razveselijo prav vsakega. Tega se dobro zavedajo tudi člani Rotaract kluba Celje, ki so ponovno dobrodelno zakorakali v december. Otrokom Mladinskega doma Malči Beličeve iz Ljubljane so pripravili prav poseben vikend, ki so ga poimenovali kar po dobrem možu Miklavžu.

Miklavžev vikend v organizaciji Rotaract kluba Celje v knežjem mestu poteka že tradicionalno. Letos je člane kluba obiskalo sedem otrok Mladinskega doma Malči Beličeve iz Ljubljane, spremljali pa sta jih tudi dve vzgojiteljici. Rotaractovci so otrokom pripravili prav poseben ustvarjalni program, s katerim so jim želeli popestriti decembrsko vzdušje.

Soboto so pričeli z obiskom otroškega muzeja Hermanov brlog, kjer so si najprej ogledali razstavo, kasneje pa so izdelovali božične okraske. Nato so se odpravili na Osnovno šolo Lava, kjer so skupaj z njihovimi prostovoljci pekli božične piškote in muffine.

Popoldan jih je presenetil dobri mož Miklavž, ki je vsakega izmed njih obdaril in jim narisal nasmeh na obraz. Skupaj so ustvarjali božične voščilnice ter se sladkali s piškoti, ki so jih spekli popolnoma sami.

Da pa je bil dan popoln, so ga zaključili na Oslariji in otroškem bowlingu, ki si ga bodo zagotovo najbolj zapomnili. V nedeljo sta se otrokom pridružila še bratec in sestrica iz Varne hiše Celje. Skupaj so se odpravili v Škofjo vas, kjer so doživeli prav posebno dogodivščino. Konjeniški klub Celje jim je namreč omogočil, da so pobliže spoznali konje.

rotaract_miklavz_2

Po nedeljskem kosilu so se otroci poslovili, vendar samo za eno leto, saj že vsi z nestrpnostjo pričakujejo prihodnji Miklavžev vikend. Tako otroke kot obe vzgojiteljici veseli, da so jim mladi rotarijci s svojo aktivnostjo ponovno pričarali tisto, kar vsi v teh časih najbolj potrebujemo – kanček sreče in topline.

Po končanem vikendu je Marko Puncer, predsednik Rotaract kluba Celje, povedal, da ga pozitivni odzivi udeležencev vikenda izredno veselijo in da bodo Rotaractovci s tem projektom v prihodnosti še z veseljem nadaljevali.

Oznake: , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
177 queries in 0,847 seconds.