Celjska bolnišnica prejela donacijo v obliki UVD robota za dezinfekcijo prostorov (foto)

13. 02. 2021 12:38

Splošna bolnišnica Celje je prejela donacijo v obliki UVD robota, ki ga je doniralo podjetje KLS Ljubno d.o.o.. UVD robot predstavlja novejši pristop k dezinfekciji prostorov, ki prinaša dodano vrednost tako pri zagotavljanju varnosti pacientov kot tudi zaposlenih. Aparat je zelo dobrodošel pomočnik pri obvladovanju tveganja za prenos vseh vrst okužb.

Donacijo je celjska bolnišnica sicer v uporabo prejela že decembra, te dni pa se je zgodila še simbolna predaja robota, ki sta ga predala Bogomir Mirko Strašek, glavni direktor KLS Ljubno in Nataša Strašek, pomočnica glavnega direktorja KLS Ljubno.

Mag. Franc Vindišar, Bogomir Strašek, Nataša Strašek in dr. Dragan Kovačić

V Splošni bolnišnici Celje v času epidemije novega koronavirusa izvajajo številne ukrepe, s katerimi zmanjšujejo tveganje za prenos okužbe. Ne le na covid oddelkih, optimalne pogoje za varno izvajanje zdravstvene dejavnosti se trudijo zagotavljati tudi v ostalih delih bolnišnice. Eno bolj izpostavljenih delovišč so operacijske dvorane Centralnega operacijskega bloka, kjer zadnja dva meseca obstoječe načine dezinfekcije prostorov dopolnjuje nova tehnologija, ki jo izvaja UVD ROBOT, ki ga je doniral tradicionalni donator celjske bolnišnice, podjetje KLS Ljubno d.o.o..

UVD ROBOT je posebni samohodni robot, ki z uporabo ultravijolične svetlobe temeljito razkuži prostor. Gibanje robota je lahko programirano, lahko pa se premika z uporabo posebnega algoritma, ki poskrbi, da so vsi kotički prostora osvetljeni z UV svetlobo. Pri svojem delu je dokaj hiter, saj v 10 do 20 minutah razkuži prostore in s tem prihrani delo osebju, hkrati pa le-to ni izpostavljeno tveganju za okužbo. V bolnišnici ga uporabljajo predvsem v prostorih s fiksno postavljeno opremo.

Podjetje KLS Ljubno d.o.o. je aparat v vrednosti 50.000 € bolnišnici predalo že v začetku decembra, simbolno predajo donacije pa so izvedli v petek.

Tako v.d. direktorja bolnišnice dr. Dragan Kovačić kot tudi strokovni direktor bolnišnice mag. Franc Vindišar sta donacijo ocenila, da je donacija samohodnega UVD robota na eni strani dragocena, praktična, vsestransko uporabna in učinkovita pomoč v boju proti virusom in drugim patogenim mikroorganizmom ter hkrati priznanje za delo celjske bolnišnice in dokaz o visoki družbeni odgovornosti donatorja.

Ta naprava v Sloveniji predstavlja novejši pristop k dezinfekciji prostorov, ki prinaša dodano vrednost tako pri zagotavljanju varnosti pacientov kot tudi zaposlenih.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
167 queries in 0,594 seconds.