Celjska enota NMP znova med najboljšimi na tekmovanju nujne medicinske pomoči (foto)

18. 09. 2022 07:00

Včeraj se je na Rogli zaključilo XIV. strokovno izobraževalno tekmovanje ekip NMP. Od četrtka do sobote se je 24 ekip nujne medicinske pomoči spoprijemalo z različnimi scenariji, ki so jih organizatorji pripravili na pobočjih Rogle, tekmovanje pa se je zaključilo s scenarijem intervencije na množični nesreči. Znova je bila med najboljšimi enota nujne medicinske pomoči Celje.

Sodniki so po 14. Strokovnem izobraževalnem tekmovanju ekip iz NMP, na podlagi tekmovalnih kriterijev in točkovnikov, določili najboljše ekipe. Tudi letos so se odlično izkazali člani enote nujne medicinske pomoči NMP Celje, ki so osvojili 3. mesto, takoj za ekipo NMP Ptuj in NMP Ajdovščina.

Ekipo NMP Celje so sestavljali urgentni zdravnik Ranko Majkić ter reševalca Aljaž Vasle in David Ugovšek. Priprava ekipe na tekmovanje sta koordinirala mentorja Tina Balog Kotnik in Jernej Jeromel.

Vnovična visoka uvrstitev celjskih reševalcev je potrditev strokovnosti posameznikov ter usklajenem timskem delu reševalnih ekip, katere delujejo v Celjski regiji.

 

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
147 queries in 0,833 seconds.