Celjska koča, biser, ki ga je potrebno zbrusiti. Bo to uspelo družini Pišek?


Danes sta Mitja in Peter Pišek javnosti tudi uradno predstavila načrte s Celjsko kočo, ki jo je sin celjskega mestnega svetnika v upravljanje prevzela z začetkom junija, za dobo petih let.

“Celjski biser”, kot je Celjsko kočo poimenoval Peter Pišek, je tako dobil nove najemnike s smelimi načrti.

Na Celjski koči je danes potekala tiskovna konferenca, kjer so novi najemniki razkrili načrte za prihodnost. Družina Pišek, si želi širiti svoje delo in poskrbeti za celosten paket doživetij, ki jih nudi Celjska koča. Najprej je vse zbrane nagovoril predsednik Obrtne zbornice Slovenije obrtne zbornice Branko Meh, ki je med drugim izrazil podporo in ponos, da se v podjetniške izzive vključuje vse več mladih, med katerimi je tudi mlada ekipa, ki prevzema upravljanje Celjske koče. Verjame namreč, da jim bo uspelo uresničiti vse zastavljene cilje.

Piškovi že nekaj časa iskali takšno priložnost?

V podjetju Pišek so že nekaj časa iskali priložnost za razširitev in Celjska koča je točno to, kar so iskali, so poudarili. “Je prava izbira za ustvarjanje uspešne in dobre zgodbe.” Najemniki so domačini, vedo da je koča ponos in užitek Celjanov, hkrati jo imajo tudi za svojo. Celjski biser želijo povzdigniti na mesto, ki mu pripada, želijo doseči vse slovensko prepoznavnost in privabiti tudi goste iz tujine. Vse to, kot pravijo, bodo poskušali doseči z dobro kulinariko, veliko in pestro ponudbo zunanjih aktivnosti, lepo naravo in ostalimi hotelskimi storitvami.

Pika na i, da so se spustili v to, pa je tudi prelepa zasnova hotela in vse možnosti, ki jih Celjska koča lahko ponudi.

Kaj najprej?

Najprej so se lotili prenove blagovne znamke. Ključni besedi novega slogana sta ZELENA in DOŽIVETJA. Zelena okolica in skrben odnos do okolja ter ustvarjati priložnosti, okusiti doživetja.

Poskrbljeno bo za doživetja rekreacijskega oddiha, doživetij, sprostitve, razvajanja, adrenalinskih podvigov, dobro kulinariko, ki bo temeljila na slovenskih okusih, ter možnosti izvedbe poslovnih in osebnih dogodkov.

Kje lahko vidimo problem?

Zavedajo se, da je vsak zacetek težak, in da bo na začetku potrebnih nekaj investicije. Tudi zato, ker hotel v zadnjih 15 letih morda ni doživel posegov, ki bi jih potreboval. Tako bo najprej treba poskrbeti za energetsko ureditev, ogrevanje in kanalizacijo, itd., pri tem pa novo najemnik dodaja, da bodo posegi narejeni v dogovoru z lokalno skupnostjo.

Vsesplošno slovenski problem pa je tudi kader. “Vsi kadri so imeli možnost ostati, vsak se je odločil za svoje prav, nekaj jih je ostalo in nekaj ne,” je dejal Mitja Pišek, ki je v nadaljevanju tudi navedel, da si za doseganje zastavljenih ciljev želijo dober kader. Delajo vse, kar je v njihovi moči, da bodo kadre pridobili, najbolj iskani so v kuhinji in strežbi, a vseeno pove, da jim, z obzirom na vseslovensko stanje v kadrovskem bazenu, zaenkrat gre še dobro. Dopuščajo pa tudi možnosti najema kadra iz tujine, želijo namreč zagotoviti kvaliteteten servis. Zaveda se, da tak hotel za dobro delovanje potrebuje vsaj 20 ljudi, ter dodal, da so na dobri poti.

Ali je na podpis pogodbe za najem Celjske koče vplivala tudi prepoznavnost Petra Pišeka?

Peter Pišek je že nekaj časa tudi izpostavljen politik in ima kar nekaj prepoznavnosti med ljudmi. Sam je izpostavil, da je velikokrat med Slovenci prisotne nekaj nevoščljivosti, iz česar pogosto nastanejo govorice. Tudi v tem primeru. Poudaril je, da je pri najemu Celjske koče šlo za javni razpis na katerega se je lahko prijavil kdor je želel, a se ni. Oni pa so v tem projektu videli priložnost, podpisali in zgrabili za delo. “Biser bomo zbrusili do konca. Verjamemo vase, sledimo ciljem, kar si zadamo vedno tudi dosežemo. Smo pogumni, kajti pogum je tisto kar podjetniki potrebujemo. Delali bomo napake, kot jih delamo vsi. Gost je za nas na prvem mestu in najpomembnejši. Vzeli si bomo eno leto, da zadevo stabiliziramo, dobimo ekipo, drugo leto pa lahko že pričakujete nekaj več. Tu je potrebno srce in duša in mi smo to prinesli!”

Celjsko kočo želijo prikazati na najboljši možni način in izkoristiti kar ponuja. Na vprašanje zakaj mislijo, da bo uspelo prav njim, pa odgovarjajo, da je tu še veliko prostora, saj ima destinacija velik potencial, poudarek na poti do uspeha, pa pravijo, bodo dali kakovostnim storitvam in dobri ponudbi, ki v njihovem podjetju temeljijo na vrednotah kot so spoštovanje, izkušenost, dobri odnosi, kakovost, prijaznost, pogum, povezovanje s širšim lokalnim okoljem.

L.K.