Celjska koča rezervna lokacija za delovanje vlade v izrednih razmerah (prvoaprilska)

01. 04. 2020 14:35

Dodano 2.4.: članek je prvoaprilska šala. Tukaj najdete pravi razlog, zakaj je Mestna občina Celje pred dnevi na začetek pešpoti, ki vodi na Celjsko kočo, postavila zaporo.

Pred dnevi so nas bralci opozorili, da se je na začetku poti na Celjsko kočo znašla fizična ovira, ki kaže na to, da je pot na to priljubljeno celjsko izletniško postojanko zaprta.

Po preverjanju smo uspeli neuradno izvedeti, da je Celjska koča predvidena za rezervno lokacijo delovanja Vlade RS v primeru razglasitve izrednih razmer, ko bi se zaradi hude razširjenosti virusa v Ljubljani vlada in parlament iz prestolnice morala umakniti. Iz teh razlogov so poti na Celjsko kočo zaprte.

Slovenija ta trenutek s strogimi ukrepi socialne distance razmeroma uspešno zajezuje izbruh koronavirusa tako množičnih razsežnosti, da bi širjenje povsem ušlo izpod nadzora in bi bilo v državi potrebno tudi uradno razglasiti izredne razmere.

Pešpot na Celjsko kočo je zaprta, kar dokazuje fotografija iz Facebooka
Pešpot na Celjsko kočo je zaprta, kar dokazuje fotografija s Facebooka

A če bi zaradi nediscipline in kršenja vladnih odlokov nekaterih ljudi, ki jim za splošno zdravje prebivalstva ni mar, do izrednih razmer vseeno prišlo, bi se Vlada Republike Slovenije iz žarišča v Ljubljani lahko preselila na Celjsko kočo, zatrjujejo naši viri.

Lokacija ima številne prednosti, saj je umaknjena iz centra in dovolj na samem, hkrati pa še vedno dostopna in komunikacijsko ustrezno opremljena. Mogoče jo je tudi ustrezno zavarovati z razmeroma majhno vojaško silo.

V namen priprav za morebitno selitev državnih oblasti v Celjsko kočo so dostopi do nje sedaj zaprti, kot je razvidno z desne fotografije.

A četudi bodo v naslednjih tednih izredne razmere v Sloveniji razglašene, to še ne pomeni, da se bo vlada tudi dejansko preselila na Celjsko, pravijo naši viri. Celjska koča je zgolj ena od rezervnih lokacij, medtem ko sta drugi dve na Kočevskem in na neznani lokaciji v Triglavskem narodnem parku.

Zagotovo pa je, da se vladi v primeru selitve na Celjsko kočo ne bodo pridružile tudi občinske oblasti. Državna oblast namreč od lokalne pričakuje, da ostane med ljudmi, oziroma tudi v kriznih časih deli usodo ljudstva.

P. A.

Vse informacije o koronavirusu so zbrane v seriji prispevkov TUKAJ (klik!)

 

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
169 queries in 0,757 seconds.