Celjska koča se utaplja v dolgovih. Bomo še lahko smučali?

10. 12. 2012 14:18

Mestna občina Celje bo ukinila občinsko podjetje Turizem in rekreacija Celje (TRC). Občina je v 5 letih z dokapitalizacijami vanj vložila 5 milijonov evrov, zdaj pa bo prevzela njegove dolgove in upravljanje znova prepustila podjetju ZPO.

Začelo se je leta 2006. Na Celjski koči so zgradili nov hotel in bobkart stezo. Imeli so ambiciozne načrte o razvoju zimskega in letnega turizma in tisoč 800 evrov osnovnega kapitala.

Čez dve leti je občina TRC prvič dokapitalizirala na 1,8 milijona evrov. Leto pozneje na 2,5 milijona, pred enim mesecem pa na 3,5 milijona evrov. Račun se preprosto ni izšel, zato bo občina dolgove podjetja prenesla v mestni proračun. Kot so izračunali na Delu, bo MOC prevzela 1,4 milijona evrov dolga.

Dejavnost in 14 zaposlenih pa bo znova prevzelo podjetje ZPO. K sreči se rekreativcem ni treba ničesar bati, saj bo smučišče pozimi zaenkrat normalno obratovalo.

Zanimivo pa je, da so v nadzornem svetu, ki je zdaj predlagal ukinitev TRC, vsa leta sedeli občinski uslužbenci. A odgovornosti za propadlo zgodbo ni prevzel še nihče, tudi tisti, ki so si pred leti izmislili vso zgodbo, molčijo.

Podrobneje v članku Dela:

Celjska koča je bila draga pustolovščina

f: Celjska koča

Oznake: , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
188 queries in 2,687 seconds.