Celjska mestna svetnica kot nadomestna poslanka v poslanske klopi


Celjska mestna svetnica Karmen Kozmus Ferjan bo v parlamentarnih klopeh zamenjala Ljuba Žnidarja. Poslanec SDS je namreč po glasovanju za novega ustavnega sodnika podal odstopno izjavo.

Po poročanju spletnega Dela naj bi po današnjem glasovanju o kandidatu za ustavnega sodnika, v katerem je parlament za novega ustavnega sodnika potrdil Roka Svetliča, svoj odstop podal poslanec SDS Ljubo Žnidar, ki je nadomestni poslanec postal 2. aprila lani, po imenovanju Jelke Godec na funkcijo državne sekretarke v kabinetu predsednika vlade. Žnidar, ki je odločitev o odstopu sprejel sam ter se tudi odpovedal kandidaturi za poslanca na naslednjih volitvah, naj bi se vrnil v gospodarstvo.

Žnidarja bo v poslanskih klopeh nadomestila celjska mestna svetnica iz kvote stranke SDS ter svetovalka za odnose z javnostmi na finančnem ministrstvu Karmen Kozmus Ferjan. Kozmus Ferjan je tudi žena poslanca SDS Jureta Ferjana.

Karmen Kozmus Ferjan je obiskovala I. gimnazijo v Celju, študij pa nadaljevala na Filozofski in Teološki fakulteti v Mariboru, kjer je pridobila naziv profesorica zgodovine in teologije. Kot pripravnica je poučevala na Škofijski gimnaziji Antona Martina Slomška v Mariboru. Nekaj časa je delovala tudi v novinarstvu, od leta 2014 pa je bila zaposlena kot lokalna asistentka pri evropski poslanki Patriciji Šulin. Istega leta je bila na listi SDS tudi prvič izvoljena v Mestni svet Mestne občine Celje, kjer je svetnica tudi v aktualnem mandatu. Je tudi svetovalka za odnose z javnostmi pri finančnem ministru Andreju Širclju.

Žnidar je kot poslanec in državni sekretar v slovenski politiki deloval med leti 2011 do 2018, nato pa je kot vodja projekta služboval na DRI. Trinajst let je bil tudi župan občine Polzela.

foto: youtube/zajem zaslona