Celjska “Naša mala klinika” bo končno zaživela

20. 02. 2020 10:53

nasa-mala-klinika-celje

Mestni svet Mestne občine Celje je na 11. redni seji sprejel Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o zazidalnem načrtu Glazija. Na podlagi sprejetega odloka bo zelena stavba na Glaziji, poznana pod imenom “Naša mala klinika”, po dolgih letih samevanja končno zaživela.

Namesto Medicinskega centra Glazija bo v njej po novem prostora za gostinske, poslovne, upravne, trgovske in zdravstvene dejavnosti, v zgornjih dveh etažah pa bodo tudi stanovanja.

Zeleno stavbo na Glaziji, bolj poznano pod imenom “Naša mala klinika”, je leta 2010 začelo graditi podjetje Reparo, v njej pa naj bi po prvotnih načrtih domoval Medicinski center Glazija. Zgodba se je klavrno končala še preden bi v stavbi zaživel medicinski center. Leta 2012 je namreč podjetje Reparo zaradi velikih dolgov končalo v stečaju, stavba pa je kot del stečajne mase pristala na dražbi.

Za objekt se je nato kar nekaj let iskalo primernega kupca, nakar jo je leta 2018 za okoli 2,5 milijona evrov kupilo podjetje VOC Ekologija. To je najprej napovedovalo, da se bo držalo prvotnih načrtov in v stavbi skušalo vzpostaviti medicinski center, a so v podjetju načrte kmalu spremenili. Novi načrti pa niso ustrezali prvotni klasifikaciji stavbe, zato je bilo to treba spremeniti. Kot rečeno so na 11. redni seji celjski mestni svetniki sprejeli odlok po katerem se je klasifikacija “Naše male klinike” spremenila iz zdravstvene stavbe v večnamensko stavbo z različnimi dejavnostmi. Slednje pomeni, da bo stavba sedaj lahko namenjena tako gostinskim, poslovnim, upravnim, trgovskim in zdravstvenim dejavnostim, v četrti in peti etaži pa bodo tudi stanovanjske enote. V kletnih prostorih bodo parkirne površine za zaposlene, stanovalce in obiskovalce “Naše male klinike”.

Stavba se sicer že nekaj časa intenzivno obnavlja, končno podobo pa naj bi dobila do poletja.

nasa-mala-klinika-celje-2

B.S., foto: A.S.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
163 queries in 1,097 seconds.