Celjska regija potrebuje evroposlanko, ki razume naše kraje

Le še nekaj dni nas loči do volitev v Evropski parlament in na Kozjanskem ter v Obsotelju obstaja upanje, da bodo končno tudi naši kraji dobili svojega predstavnika v Bruslju. Za enkrat dobro kaže kandidatki Nove Slovenije Katji Berk Bevc, ki je lahko z malo sreče z 2. mesta liste izvoljena v Evropski parlament.

Katja Berk Bevc prihaja iz Lesičnega v občini Kozje, drugo mesto na listi pa si je priborila z uspešnim vodenjem podmladka stranke, ki ga vodi od leta 2019. Je magistra tolmačenja slovenščine, angleščine in nemščine, delovne izkušnje pa je nabirala tako v Evropskem, kot tudi v nemškem in slovenskem parlamentu, kjer je trenutno zaposlena kot strokovna sodelavka za področja zdravstva, izobraževanja in družine.

Drugo mesto na listi, v primeru da NSi osvoji dva evropska poslanca, za kandidatko s Kozjanskega pomeni dobre možnosti, da bo našo regijo lahko zastopala v Bruslju. V kratkem videu, ki si ga je na socialnem omrežju TikTok ogledalo že več tisoč ljudi, kandidatka o svojih koncih ponosno pove, da se lahko nekoč nepoznani in nerazviti kraji danes pohvalijo z razvito turistično ponudbo, kjer ljudje z veseljem preživljajo svoj prosti čas in dopust.

Kandidatka na listi NSi, predsednica podmladka Katja Berk Bevc (foto: Boštjan Podlogar)

In po besedah Berk Bevčeve je prav to razlog, da nas želi zastopati v Bruslju. Po njenem mnenju imamo v politiki premalo ljudi, ki bi razumeli kako je v manjših krajih začeti s podjetniško potjo ali nadaljevati tradicijo kmetovanja. Po njenih besedah so Kozjansko, Obsotelje, Savinjska dolina in Celje še vedno predaleč od odločanja v Ljubljane, kaj šele od Bruslja.

@mlada_slovenija Glasuj za (2) Katjo Berk Bevc na listi (6) Nove Slovenije.#KBB4EU🇪🇺 #foryou #europe #fyp #volitve #foryoupage #slovenia ♬ original sound – Mlada Slovenija

O tem ali bo naša regija imeli svojo predstavnico v Bruslju ali ne pa bomo odločali v nedeljo, 9. junija 2024. Poleg glasu za listo lahko na volitvah v Evropski parlament oddamo glas tudi za posameznega kandidata na listi, ki jo izberemo. Če želimo voliti za Katjo Berk Bevc moramo na glasovnici obkrožiti najprej št. 6 za listo Nove Slovenije in nato še št. 2 pred imenom Katje Berk Bevc.

Kako kaže Novi Sloveniji in Katji Berk Bevc?

Anketa, ki jo je izvedla agencija Odmev, kaže na zanimive premike v javnem mnenju tik pred evropskimi volitvami. Stranki Vesna očitno v tednih pred evropskimi volitvami raste javnomnenjska podpora in uspešno pridobiva predvsem nezadovoljne volivce Gibanja Svobode, SD in Levice. Če se bo trend krepitve Vladimirja Prebiliča nadaljeval, je povsem možno, da bo na koncu na tretjem mestu pristala Nova Slovenija, kar bi pomenilo osvojitev dveh poslanskih mandatov v evropskem parlamentu. To bi bil tudi dober obet za izvolitev Katje Berk Bevc, ki na listi NSi zaseda drugo mesto.

*Naročena objava, naročnik je stranka NSi