Celjska upravna enota prejemnica najvišjega državnega priznanja

20. 01. 2012 15:16

V sredo, 18. 1. 2012, je na Brdu pri Kranju potekala slovesnost, na kateri so podelili najvišja priznanja Republike Slovenije za poslovno odličnost (PRSPO). Med sedmimi finalisti je bila tudi Upravna enota Celje, ki je prejela najvišje državno priznanje na področju kakovosti in odličnosti poslovanja, kot rezultat razvoja znanja in inovativnosti ter stalnih izboljšav.

Ocenjevanje za nagrado PRSPO poteka na podlagi metodologije in kriterijev Evropske nagrade za odličnost EFQM iz Bruslja. Vzpodbuja doseganje poslovne odličnosti organizacij gospodarskega in javnega sektorja.

Najvišje državno priznanje prejmejo organizacije, ki v procesu ocenjevanja na področjih voditeljstva, strategije, zaposlenih, partnerstev in virov, procesov, proizvodov in storitev, rezultatov v zvezi z odjemalci, z zaposlenimi, z družbo, ključnih rezultatov delovanja, dosežejo najvišje število točk v svoji kategoriji glede na število zaposlenih in so primer odličnega poslovanja na vseh področjih svojega delovanja.

Ocenjevalna komisija, sestavljena iz licenciranih ocenjevalcev gospodarskega in javnega sektorja, ki je pregledala vlogo UE Celje ter se o dejanskem odličnem poslovanju prepričala na dvodnevnem pregledu njenega delovanja na vseh devetih področjih – kriterijih, ki se ocenjujejo, je ugotovila in zapisala, da UE Celje na področjih voditeljstva, partnerstva in virov, procesov in storitev, rezultatov v zvezi z zaposlenimi, dosega poslovno odličnost. Na področjih strategije in rezultatih v zvezi z družbo, pa je komisija navedla nekatere priložnosti za izboljšave.

Na slovesni podelitvi visokega državnega priznanja UE Celje je bila podana naslednja obrazložitev: “Upravna enota Celje je v slovenski javni upravi in širšem okolju prepoznana predvsem po upravni inovativnosti in vsestranski usmerjenosti k strankam pri vodenju upravnih zadev iz državne pristojnosti na prvi stopnji. Vodstvo si prizadeva dosegati zastavljene cilje, zato je v ospredju optimizacija procesov ter učinkovitost pri delu. Pri tem vseskozi skrbi za zaposlene in odjemalce ter vodi aktivno politiko informiranosti s pomočjo različnih medijev. Med zaposlenimi in vodstvom vlada zaupanje in partnerski odnos. Dokaz uspešnosti se kaže tudi skozi priznanje za najboljšega managerja v javnem sektorju, katerega je leta 2007 prejel Damjan Vrečko, načelnik UE.”

Vir: UE Celje, obvestila za javnost

Oznake: , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
178 queries in 0,877 seconds.