“Celjska”zdravstvena ministrica Trop Skaza odstopa s položaja

25. 03. 2014 19:19

foto_atsZdravstvena ministrica Alenka Trop Skaza odhaja. Sinoči je predsednici vlade Alenki Bratušek poslala odstopno izjavo. Odšla naj bi zaradi lobijev, groženj, pritiskov.

Ime novega ministra še ni znano. Premierka Alenka Bratušek naj bi se o položaju pogovarjala z kirurgom Danijelom Bešičem Loredanom. Ta je izziv pripravljen sprejeti.

»Celjska« ministrica Trop Skaza je bila ministrica z drugim najkrajšim staležem. Ministrovala je slab mesec, a je v tem času uspela podpisati za 6,4 milijona evrov pogodb, zaradi česar ji mnogi očitajo, da je bilo vse skupaj načrtovano. Ministrica to zanika.

Premierka Bratuškova njen odhod obžaluje in ne ve, kako bo ravnala naprej. Vzela si bo teden dni za premislek, tudi o tem, ali bi zdravstveni resor morda prevzela sama.

Trop Skaza se sicer zdaj iz Ljubljane vrača v Celje, kjer bo sedla na svoje staro delovno mesto. Spet bo predstojnica celjske območne enote Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Nadomestila plače po koncu mandata ne bo dobila, saj bi morala na ministrskem položaju ostati vsaj šest mesecev.

Foto: Tamino Petelinšek/STA

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
182 queries in 0,643 seconds.