Celje polepšalo na stotine sadik okrasnega cvetja, na katere pa so se že spravili objestneži (foto)

23. 07. 2019 12:24

Celjski mostovi, podvozi, ulice in gostinski lokali so zacveteli v rdeči barvi. Mestna občina Celje in Simbio sta namreč po mestu postavila več sto cvetličnih korit, obešank in piramid polnih cvetja v različnih odtenkih rdeče barve.

Nad cvetje podvoza na Mariborski cesti pa so se žal že spravili tudi vandali.

roze-cvetje-celje002Celje je v zadnjih dneh dobesedno zacvetelo. Podvoze, mostove in ulice ter gostinske lokale v mestnem jedru namreč krasi na stotine sadik rdečega cvetja. Vožnja in sprehod po mestu tako poteka skozi čudovite cvetlične špalirje.

Po podatkih Novega tednika je Mestna občina Celje v sodelovanju s podjetjem Simbio letos na Mariborski cesti postavila 189 betonskih korit v katerih so zasajene begonije in zmajeva krila v rdeči barvi ter okrasna trava. Most na Čopovi proti Liscam, most čez Savinjo proti Laškemu, podvoz pri pošti in še del podvoza na Mariborski krasijo viseče pelargonije ali bršljanke v 248 cvetličnih obešankah. V starem mestnem jedru pa je postavljenih več kot 50 cvetličnih korit s sončnimi vodenkami v ognjeno rdeči barvi , perjanko in okrasno koprivo ter 9 cvetličnih piramid v katerih so zasajene sončne vodenke v rdeči barvi.

Vrednost naložbe je 68 tisoč evrov. Znesek je letos višji, ker je morala občina nabaviti nova cvetlična korita, ki pa bodo mesto krasila naslednjih deset let.

roze-cvetje-celje008
Eno izmed razdejanih cvetličnih korit
Vandali so se že spravili nad cvetlična korita

A kot že tolikokrat, so se tudi tokrat našle osebe, ki pa jih cvetje očitno moti. Ob našem sprehodu skozi podvoz na Mariborski cesti je namreč najprej v oči padlo razdejanje okoli nekaterih cvetličnih korit.

Objestneži so rože očitno izruvali iz korit ter jih skupaj z zemjo odvrgli na pešpot in kolesarsko stezo.

Ob tem lahko samo upamo, da so sedaj zadovoljili vse svoje potrebe po uničevanju in bodo odslej lepo okrasno cvetje pustili pri miru.

B.S.

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
188 queries in 8,828 seconds.