Celjske tekvandoistke odlične na evropskem prvenstvu

10. 05. 2022 07:10

Konec aprila je bilo v Poreču evropsko prvenstvo v taekwondoju verzije ITF. Na tekmovanju je nastopilo malo manj kot 600 tekmovalcev iz 28 držav. Ekipa deklet v postavi Larisa Žagar Slemenšek, Maša Kenjalo, Tina Baloh (vse ŠK Hyong Celje), Urša Terdin, Urška Gazvoda (obe Hwarang Maribor) in Petra Gobec (klub Ahac Šentjur), so pod vodstvom reprezentančnega trenerja Uroša Bernarda osvojile naslov članskih evropskih podprvakinj. Zlato so osvojile Poljakinje.

Za Lariso Žagar Slemenšek in Mašo Kenjalo je bil to prvi nastop na članskem tekmovanju v taekwondoju, ki pa sta ga tudi v posamičnih borbah odlično opravili. Larisa je v kategoriji do 68 kg zasedla 3. mesto. V prvem kolu je s 4:0 premagala Angležinjo Ellen Torres Magnusson, v drugem pa s 3:0 Poljakinjo Zuzano Gadzala. Za tem je morala premoč priznati zmagovalki kategorije Finki Miri Syovall. Za slednjo je bil to že peti naslov evropske prvakinje. Maša Kenjalo je v kategoriji do 62 kg zasedla 5. mesto. Po prostem prvem kolu je s 4:0 premagala Angležijo Holly Henwood, nato pa je z istim rezultatom izgubila z Irko Sarah Lehane.

Tudi sicer je celotna slovenska reprezentanca tekmovala odlično. Slovenska himna je zaigrala kar petkrat, slovenski tekmovalci pa so osvojili še dve drugi mesti in štiri tretja.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
162 queries in 5,414 seconds.