Celjski Karitas poslal prvi vlačilec pomoči za begunce; pomoč kmalu tudi na Lesbos

26. 08. 2015 12:07

karitas in adraS Škofijske Karitas Celje so sporočili, da je v skladišče Humanitarne organizacije Makedonske pravoslavne Cerkve Milosrdie prispel vlačilec s humanitarno pomočjo, ki so jo poslali sestrski organizaciji, ki se dnevno srečuje s humanitarno krizo migrantov iz Afrike in Bližnjega vzhoda.

V tem tednu bodo pomoči pridružili še 4.000 EUR sredstev za nakup vode in hrane. V prihodnjih dneh bodo v sodelovanju z drugimi Karitas vzpostavili tudi zbirni center v celjskem humanitarnem skladišču, kjer bodo zbirali prvo materialno pomoč za migrante. Zbrano bodo v razpoložljivem obsegu in glede na potrebe ponovno poslali v Makedonijo.

Akcija zbiranja materialne pomoči poteka na naslednji lokaciji: Humanitarno skladišče Škofijske Karitas Celje, Vrbje 82, 3310 Žalec. Skladišče je odprto vsak delovnik med 7.00 in 15.00 uro. Izven delovnega je možnost oddaje pomoči v namenskih zabojnikih.

ZBIRAJO:

– odeje, spalne vreče in ležalne podloge (armafleks),

– higienske pripomočke: otroške plenice, higienske robčke in damske vložke, zobne ščetke, zobno pasto in milo,

– pitna voda – izključno plastenke,

– živila, ki ne potrebujejo hlajenja in toplotne obdelave: piščančja pašteta, ribje konzerve, puranji mesni narezek, prepečenec in suho sadje,

– topla oblačila, trenerke in spodnje perilo,

– razen športnih čevljev, OBUTVE NE ZBIRAJO.

§ § §

Humanitarno društvo ADRA Slovenija od torka do četrtka zbira oblačila, higienske pripomočke in opremo za begunce v mestu Molyvos na Lezbosu. Zbrano humanitarno pomoč bodo z letalom Adria Airways v petek prepeljali na grški otok. Zaradi velikega odziva so poleg ljubljanskega odprli dodatna zbirna mesta po Sloveniji.

Več v novici Adre

polovicka_celje_klik

 

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
187 queries in 0,505 seconds.