Celjski kino Metropol pred zaprtjem?

30. 01. 2013 06:45

Usoda Mestnega kina Metropol, ki je v lanskem letu z zanimivim in pestrim programom privabil rekordno število ljudi, je zaradi potrebne digitalizacije precej negotova. Po poročanju dnevnika bi moralo društvo Filter, ki že osem let upravlja kino, do poletja zbrati potrebnih 50.000 evrov za posodobitev filmske opreme, sicer bo mesto prikrajšano za bogat kulturni program.

Digitalizacija, ki bo junija letos popolnoma zamenjala najstarejši filmski standard, 35-milimetrski trak, pomeni, da bi bilo potrebno kupiti digitalne projektorje. Borut Kramer, predsednik društva Filter sicer upa, da bodo del potrebnih sredstev dobili na razpisih in od filmskega sklada, glavnino pa bodo morali zbrati s pomočjo sponzorjev, naklonjenih tovrstni kulturi.

Poleg omenjene digitalizacije pa imajo v Mestnem kinu Metropol že dve desetletji težave z denacionalizacijo, ki onemogoča pridobivanje državnih in evropskih sredstev za obnovo zgradbe in dvorane. Mestna občina Celje je po končanem postopku pripravljena zgradbo odkupiti od upravičenca.

Več v Dnevniku.

Oznake: , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
182 queries in 1,282 seconds.