Celjski mestni park bo v juniju ob petkih zaprt


Vodstvo mestne občine se je odločilo, da bo mestni park do konca junija ob petkih zaprt. Slednje je rezultat petkovih pijančevanj in onesnaževanj, ki smo jim zadnja leta priče. Mladina namreč ob petkih v parku množično popiva in za seboj pušča ogromno smeti, ogorkov in steklovine.

Razburjeni meščani so že nekaj časa pritiskali na Mestno občino Celje, naj vendarle naredi konec petkovim popivanjem, katerih posledice (gore smeti) so najbolj vidne naslednje jutro, a je občina doslej njihovo razburjenje mirila. Do zadnje maturantske parade, ko je tudi vodstvu mestne občine prekipelo. Razdejanju, ki ga je mladina pustila za seboj, gre za gore smeti in uničene klopce, bo naredila konec. Prvi ukrepi so zaprtje parka ob petkih, vključeni pa bodo tudi občinski redarji, ki bodo skrbeli, da bodo načrtovana dela v parku potekala nemoteno. Park bodo do konca junija počistili, zasaditi nameravajo trajnice in enoletne rastline, seveda pa vseskozi skrbijo za praznjenje košev za smeti.

Že kmalu pa se bo vodstvo MOC odločilo, kako naprej, da se neljubi dogodki v prihodnje ne bodo ponavljali. Navajajo možnost, da bodo park v celoti zaprli, vendar bo v tem primeru potrebno mladim ponuditi lokacijo, kjer se bodo lahko družili. Občina namreč namerava park v celoti obnoviti, zamenjali bodo razsvetljavo, obnovili paviljon in fontano.

eH