Celjski mladinski Center priskočil na pomoč Rdečemu križu Slovenije. Pomagaš lahko tudi ti

17. 03. 2020 10:35

rp_prenovljen_mcc_1-300x199.jpgCeljski mladinski center poziva vse mlade, ki bi želeli pomagati ranljivim skupinam oz. tistim, ki pomoč najbolj potrebujejo, da se vpišejo v bazo prostovoljcev.

Rdeči Križ Slovenije – Območno združenje Celje je zaprosilo Celjski mladinski center za posredovanje informacij in iskanju prostovoljcev za pomoč najbolj ranljivim (starejšim, kronično bolnim ipd.) v času izrednih razmer in ukrepov za omejevanje širjenja Korona virusa.

Iščejo mlajše polnoletne in zdrave prostovoljce, ki bodo dosledni pri upoštevanju pravil NIJZ (umivanje rok, primerna razdalja…). Vpis v bazo prostovoljcev poteka s pomočjo Celjskega mladinskega centra, navodila in koordinacijo prostovoljnega dela bo izvajal Rdeči Križ Slovenije Območno združenje Celje. Delo bo potekalo varno in v skladu s pravili NIJZ, izvajalo pa se bo lokalno.

Prostovoljno delo bo zajemalo: dostava hrane ranljivim skupinam in pomoč pri delitvi le te; dostava zdravil za starejše in kronično bolne ljudi v tvojem kraju in še kakšna dodatna naloga, ki se bo pojavila glede na potrebe.

Vsi, ki prihajajo iz območja Celja oziroma želijo prostovoljno delo opravljati na omenjenem območju, se lahko prijavijo na tem obrazcu. Bazo prostovoljcev bo Celjski mladinski center posredoval Rdečemu Križu  – Območno združenje Celje, ki bo po potrebi prostovoljnega dela kontaktiral prijavitelje.

Vse informacije o koronavirusu so zbrane v seriji prispevkov TUKAJ (klik!)
Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
149 queries in 0,964 seconds.