Celjski mladinski center ugriznil v kislo jabolko občutka brezdomstva

15. 02. 2018 14:51

Včeraj je v glavni dvorani Celjskega mladinskega potekala okrogla miza z naslovom Ugriznimo v kislo jabolko občutka brezdomstva. Gostitelj dogodka je bilo društvo Beli tiger, ki se je z obiskovalci lotilo resnejših tem.

Društvo Beli tiger se sicer aktivno spopada s problematiko brezdmstva.
Društvo Beli tiger se sicer aktivno spopada s problematiko brezdmstva.

Brezdomstvo je absolutno resna tema v Sloveniji, vendar je pogosto tabuizirana. Ob tem pa lahko beležimo tudi porast mladih brezdomcev, zaradi česar ob takšnih temah ne moremo več molčati. Za to sta na okrogli mizi poskrbela govorca mag. zakonskih in družinskih študij Andrej Omulec in predsednik društva Beli tiger Martin Pučko. Brezdomstvo je tema, o kateri moramo spregovoriti, opozarjati nanjo in se pogovarjati o njej, da lahko začnemo iskati skupne konstruktivne rešitve.

Človek brez Doma, dela ali smisla je človek brez dostojanstva, ki pa je osnova za dostojno sobivanje. Ljudje v primerih BREZDOMSTVA hitro zapadejo v brezup, otožnost ter k brez ciljnemu tavanju. Sama izguba doma in posledično identitete pomeni čisto zmedo v razumu, čustvovanju in odnosih. Tako zamrznjen človek je labilen in občutljiv na okolico, zaradi položaja ima veliko možnosti, da zapade v razne oblike zasvojenosti in kriminala. Za družbo je ponavadi ne sprejemljiv ali celo agresiven. 

Velik pomen v teh situacijah za posameznika je, da najde novo identiteto, nove cilje v življenju in novo perspektivo, seveda pa je v večini primerov vse prej kot lahko. V odnosu z drugimi pridemo do globjega stika s svojim bistvom in do ponovnega motiva, da dobimo smisel življenja. 

Društvo se sicer  uspešno spopada s problemom brezdomstva in v okviru dobrodelnih projektov pomaga družinam v stiski. Bi jim radi pomagali tudi sami, pa ste zamudili predavanje v Celjskem mladinskem centru? Pridružite se jim na naslednjem, ki bo 20. 2. 2018 v Velenju!

(Foto: Facebook MCC Celjski mladinski center)

 

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
162 queries in 1,222 seconds.