Celjski rotarijci tudi ob velikonočnih praznikih obdarili starejše


Rotary klub Celje je tudi pred velikonočnimi prazniki zelo aktiven. Tudi letos so se pred velikonočnimi prazniki odločili obdariti starejše, za katere ocenjujejo, da so še vedno zelo ranljiva skupina ljudi, ki ostajajo na robu družbenega življenja, veliko pa jih živi tudi na robu revščine, česar pogosto družbene institucije ne zaznavajo.

“Skupina starejših občanov Celja in tudi okolice je pogosto spregledana, saj tisti, ki nimajo nikogar ali tudi zaradi drugih vzrokov, pogosto postanejo nevidni del družbe in se jim ne posveča dovolj pozornosti,” poudarja Marijana Kolenko.

Celjski rotarijci so setudi tokrat povezali s Škofijsko Karitas Celje, ki je izbrala 30 starejših, ki jim bodo velikonočni priboljški polepšali praznike in še nekaj naslednjih dni, še posebej zdaj, ko hrana postaja iz dneva v dan dražja in za marsikoga nedosegljiva. “Pri oblikovanju vsebine paketov nas je vodilo načelo, da si zaslužijo priboljške, ki si jih sami zelo težko kupijo in jih tudi niso deležni v različnih oblikah pomoči. Rotarijci smo za to obdaritev namenili okrog 600 evrov. Zavedamo se, da je to le eno izmed naših malih dejanj, ki pa zagotovo prispevajo k boljšemu počutju starejših in zavedanju, da niso osamljeni in pozabljeni,” še pove Marijana Kolenko.