Celjski župan sprejel novega celjskega škofa

24. 06. 2021 15:54

Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot je sprejel celjskega škofa Maksimilijana Matjaža, ki ga je spremljal škofijski upravitelj Rok Metličar.

Celje in škofija sta na imenovanje novega škofa dolgo čakala, zato je župan Šrot izrazil veliko zadovoljstvo, da ima celjska škofija spet škofa.

Župan je novemu škofu izrazil dobrodošlico v mestu in mu predstavil Celje ter poudaril, da smo ponosni na svojo zgodovinsko in kulturno dediščino ter da je zgodovinska prepoznavnost za knežje mesto velikega pomena. Izpostavil je tudi veliko versko sožitje, ki v Celju vlada med pripadniki različnih verskih skupnosti ter dodal, da je bilo sodelovanje med Mestno občino Celje in Škofijo Celje oz. Rimokatoliško cerkvijo vedno dobro. Občina letno namenja 50.000 evrov za obnovo kulturne dediščine, kamor sodijo tudi sakralni objekti. Med drugim se bo kmalu začela obnova slovenskega pokopališče na Golovcu.

Škof Maksimilijan Matjaž je povedal, da mu je v veliko čast, da je bil imenovan za škofa v Celju. V tem času spoznava mesto, njegovo zgodovino, naravo in ljudi. Pravi, da se v Celju počuti dobro.

Škof je županu podaril knjigo Iz Besede, Biblični slovarček, ki jo je založba Družina izdala ob njegovem škofovskem posvečenju in jo bo predstavil v torek, 29. junija, v Osrednji knjižnici Celje. Župan pa je škofu podaril sveti gral z zvezdo Oskarja Kogoja. Ob koncu obiska se je škof še vpisal v knjigo častnih gostov.

foto: MOC

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
150 queries in 1,400 seconds.