Celjsko bolnišnico bo širil konzorcij treh podjetij

22. 10. 2019 06:26

 

nadomestna_novogradnja_sbc_skica_1

V Splošni bolnišnici Celje so podpisali pogodbo za izgradnjo Etape 1 nadomestne novogradnje Splošne bolnišnice Celje.

Dela bo izvajal konzorcij podjetij Kolektor Koling d.o.o., Medicoengineering d.o.o. in Pomgrad d.d., ki je bil izbran na javnem razpisu.

Uvedba izvajalca v posel bo predvidoma novembra letos, sam posel pa naj bi bil po terminskem planu izveden do konca februarja 2022.

nadomestna-novogradnja-sbcPodpisana je tripartitna pogodba za izvedbo Etape 1 nadomestne novogradnje SB Celje, ki so jo podpisali Ministrstvo za zdravje, Splošna bolnišnica Celje in konzorcij izvajalcev, izbranih na javnem razpisu.Etapo 1 bodo gradila podjetja Kolektor Koling d.o.o., Medicoengineering d.o.o. in Pomgrad d.d.. S podpisom pogodbe se je tudi že pričelo uvajanje v posel.

Po terminskem planu financiranja in gradnje etape 1 naj bi bila dela zaključena do konca februarja 2022. V novi zgradbi bo Splošna bolnišnica Celje odprla dnevno bolnišnico. Do takrat naj bi bil operativen tudi helioport na strehi nove stavbe.

Pogoji za začetek gradnje so izpolnjeni, saj je bila septembra letos dokončana in prevzeta Etapa 0 nadomestne novogradnje SB Celje, ki je obsegala predhodno ureditev določenega dela energetske infrastrukture in sproščanje površin za pričetek gradnje.

Nadomestna novogradnja je bila konec leta 2017 uvrščena v Nacionalni razvojni program (NRP) za 7 letno obdobje med leti 2019-2025, maja 2018 pa je bil na Ministrstvu za zdravje izdan tudi Sklep o zagotovitvi sredstev za delno Etapo 1 znotraj tega projekta. Ta etapa 1 obsega izgradnjo centralne stavbe do tretje podaljšane gradbene faze (konstrukcija, fasada, streha, stavbno fasadno pohištvo, energetika, komunalno opremljanje, komunikacije) vključno s finalizirano in opremljeno kletjo s pritličjem. Pogodbena vrednost del je 23,7 mio evrov z DDV.

nadomestna_novogradnja_sbc_skica_2018

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
163 queries in 7,103 seconds.