Center za krepitev zdravja ponovno deluje, odslej na novi lokaciji na Gregorčičevi ulici 6

08. 04. 2022 05:12
Vabljeni po koristne nasvete ter strokovno vodenje na poti k zdravju

Center za krepitev zdravja obvešča vse uporabnike ZD Celje, da ponovno deluje. Po dveh letih premora zaradi epidemije novega koronavirusa začenjajo z izvajanjem številnih preventivnih delavnic, ki se izvajajo v dopoldanskih in popoldanskih terminih. Vse aktivnosti se izvajajo v okviru osnovnega zdravstvenega zavarovanja. Odslej se Center za krepitev zdravja nahaja v novih prostorih Zdravstvenega doma Celje v Gregorčičevi ulici 6 v prvem nadstropju.

Kljub različnim prilagojenim načinom sodelovanja z uporabniki v času ukrepov za omejitev širjenja virusa SarsCov-19, so večkrat seznanjali o koristih zdravega prehranjevanja, učinkih redne telesne dejavnosti in skrbi za duševno zdravje. Izkušnje multidisciplinarne strokovne ekipe Centra za krepitev zdravja pa kažejo, da sta osebni stik in pogovor v živo povsem nekaj drugega in nujno potrebnega.

Vse delavnice Centra za krepitev zdravja so objavljene na spletni strani ZD Celje, navezujejo pa se na krepitev zdravja: prehrana pri kroničnih boleznih, telesna dejavnost, šola zdravega hujšanja, spoprijemanje s stresom, tesnobo in še mnogo več. Vse zainteresirane osebe še posebej vabijo v vpisu v Šolo zdravega hujšanja, ki se začne v mesecu aprilu. Vse delavnice so brezplačne za upravičence pravic iz obveznega zdravstvenega zavarovanja.

Tudi ostale aktivnosti Centra za krepitev zdravja ZD Celje se v skrbi za zdravje njihovih uporabnikov ponovno vzpostavljajo. Predstojnica Centra za krepitev zdravja Mateja Rozman je pojasnila: »Celotni naši ekipi, ki deluje v preventivi, je ponovno odprtje Centra za krepitev zdravja v veliko veselje, saj se zavedamo, da je preventiva ključnega pomena za preprečevanje nastanka težav, povezanih z zdravjem – preprečevanja ali izboljšanja kroničnih nenalezljivih bolezni, uravnavanja in/ali vzdrževanja telesne mase, povečanja varne telesne dejavnosti ter obvladovanja duševnih stisk.«

Strokovnjaki s področij zdravstva, fizioterapije in psihologije v Centru za krepitev zdravja ZD Celje skrbijo, da vam prisluhnejo in vam pomagajo na poti k zdravju in dobremu počutju.

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
148 queries in 1,327 seconds.