Cinkarna Celje bo tožila Borisa Šuštarja

21. 08. 2012 14:55

Zaradi ovrženih spornih izjav o Cinkarni Celje je podjetje proti Borisu Šuštarju, predstavniku Celjske iniciative, vložilo tožbo, s čimer želijo zaščititi ime podjetja. Po poročanju Financ je Cinkarna Celje na okrožno sodišče v Celju vložila tožbo za plačilo odškodnine v višini 30.000 evrov in stroške postopka.

Kot smo že nekajkrat poročali na našem portalu, se med Celjsko iniciativo in Cinkarno Celje že nekaj časa bije bitka, v kateri bi po zadnjih informacijah lahko krajšo potegnila prav Celjska iniciativa. Po poročanju članice uprave družbe CC Nikolaje Podgoršek Selič je Šuštar podal več izjav glede Cinkarne Celje, ki jih je uprava družbe potem ovrgla, zato podjetje celjskim Civilnim iniciativam očita, da so manipulirali s podatki o vsebnosti talija v sadri na deponiji.

Civilna iniciativa naj bi na Zavod za zdravstveno varstvo Maribor naknadno naročila analizo strupenega talija v istem vzorcu, kot so to pred časom napravili v kanadskem laboratoriju. A so v tudi Mariboru prišli do enakih rezultatov kot v Kanadi, torej talija v vzorcu sadre titanovega dioksida niso zasledili.

Ob vsem tem je Šuštar za Finance izjavil, da želijo s tožbo le ustrahovati predstavnike civilne družbe, a slednjih tudi to ne bo ustavilo pri utemeljenem in povsem legitimnem opozarjanju na nesprejemljivost delovanja ekološko sporne in nesprejemljive industrije sredi Celja.

Več v Financah.

Oznake: , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
184 queries in 2,646 seconds.