Civilne iniciative Celja namerno strašijo ljudi?

20. 04. 2012 18:48

Civilne iniciative Celja so na Zavodu za zdravstveno varstvo Maribor naročile novo analizo talija v istem vzorcu, ki je bil poslan tudi v kanadski laboratorij. Analiza je pokazala, da talija v sadri ni. A ta rezultat Civilnim iniciativam Celja očitno ni bil po želji, zato so ga namerno zamolčale javnosti. Civilne iniciative namerno manipulirajo z informacijami, ki jih dobijo, so prepričani v Cinkarni Celje.

Tako so na današnji novinarski konferenci v Cinkarni pojasnili svojo odločitev o tem, zakaj odstopajo od arbitražnega sveta.

Spomnimo: Cinkarna Celje je pred dvema tednoma Civilnim iniciativam Celja predlagala imenovanje tri članskega arbitražnega sveta, ki bi po natančno dogovorjenem programu dela pregledal vhode in izhode iz proizvodnje titanovega dioksida. Strani sta se strinjali tudi, da v času dela arbitražnega sveta ne bosta dajali vrednostnih sodb.

A predstavniki Civilnih iniciativ so najprej namerno zamolčali analizo, opravljeno v Mariboru, nato pa so, po mnenju Cinkarne, nadaljevali z blatenjem dobrega imena podjetja.

Že uro po sestanku je njihov koordinator Boris Šuštar novinarjem posredoval nabor obtožb proti družbi, v nadaljevanju pa v pismu komisarju Evropske komisije dr. Janezu Potočniku Cinkarno še javno obtožil onesnaževanja okolja.

“Cinkarna Celje je v preteklosti zaradi nepreverjenih govoric utrpela veliko poslovno škodo,” je danes povedal generalni direktor Tomaž Benčina. Ker ne vidi več možnosti za sodelovanje s Civilnimi iniciativami, je napovedal uporabo vseh možnih pravnih sredstev za zaščito dobrega imena družbe.

Analiza ZZV Maribor, ki je pokazala, da talija v sadri ni, je javno dostopna na spletni strani ARSO:

Poročilo o vzorčenju in preskusih sadre (1.del) – ponovljena analiza (Talij)

Foto: Cinkarna Celje in arhiv Celje.info

Oznake: , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
166 queries in 1,116 seconds.