Cvetlična žoga krasi Krekov trg (foto)

18. 03. 2021 06:30

V kežjem mestu je tako kot lani tudi letos v pozdrav pomladi na nekaterih zelenicah zacvetelo 85.000 narcis in raznobarvnih tulipanov.

Cvetje pa nas od danes pozdravlja in razveseljuje tudi na Krekovem trgu, kjer je bila danes postavljena velika cvetlična žoga, ki opozarja na bližajoči se največji športni dogodek katerega sogostitelj bo tudi Celje – nogometni EURO U21. S cvetlično žogo se je hkrati dopolnil načrt ocvetličenja starega mestnega jedra.

Ker bo Celje prihodnji teden gostilo Evropsko nogometno prvenstvo U21, je cvetlična žoga zasajena v duhu nogometa. Krasi jo 2240 rumenih in modrih mačeh in je resnično prava paša za oči. Javno podjetje Zelenice, ki skrbi za urejanje zelenih in javnih površin v Celju, bo mačehe čez približno dva tedna presadilo v Mestni park in na javne površine, konstrukcija pa bo še več let služila za zasaditev cvetja, ki bo lahko prilagojeno različnim pomembnim dogodkom.

Današnjega odkritja cvetlične žoge so se poleg celjske podžupanje Brede Arnšek in podžupana Vladimira Ljubeka udeležili tudi predstavniki nekaterih podjetij oziroma ustanov, ki so bili vsak na svoj način močno vpeti v priprave na bližajoči se nogometni spektakel; direktor podjetja ZELENICE Jože Krulec, predsednik Nogometnega kluba Celje Miloš Rovšnik, ravnateljica varstva starejših v Domu sv. Jožefa Irena Švab Kavčič, direktorica Tehnoparka Celje Andreja Erjavec, direktorica Zavoda Celeia Celje Milena Čeko Pungartnik in Kristan Erjavec ter Tadeja Falnoga, oba iz Zavoda Celeia Celje.

R. Č., M.G.A., foto: Gregor Katič

Oznake: , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
162 queries in 1,133 seconds.