Debata “Ni vse ljubezen, kar se sveti!” z V. V. Godino, Z. Predinom in drugimi … (video)


dobrodelna debata ni vse ljubezen kar se sveti 1V četrtek, 13. marca, je v dvorani Mestnega kina Metropol v Celju pod okriljem LEO kluba Mavrica Celje potekala 2. Dobrodelna debata z naslovom “Ni vse ljubezen, kar se sveti!”. O ljubezni in ljubezenskih odnosih so se pogovarjali prof. dr. Vesna Vuk Godina, psihoterapevtka dr. Veronika Podgoršek, poslovnež Erazem B. Pintar in slovenski glasbenik Zoran Predin. Prireditve se je udeležilo lepo število obiskovalcev, ki so se ob koncu z vprašanji gostom lahko tudi sami aktivno vključili v debato oz. izrazili svoje mnenje.

LEO Klub Mavrica Celje se uvršča med najbolj atraktivne in kreativne LEO klube v Sloveniji, kar so še enkrat več dokazali minuli četrtek. Za realizacijo 2. dobrodelne debate je zagotovo pripomogel odličen odziv lanske, 1. dobrodelne debate v Kinu Metropol (Slovenija, od kod vrednote tvoje). Z dobrodelno noto so tudi tokrat dokazali, da v klubu znajo prepoznati potencial v lokalnem okolju, saj so z zbranimi sredstvi podprli ustvarjalce, in sicer Alenko Bogataj, mlado nadarjeno flavtistko, ter Društvo Filter, ki že vrsto let bogati celjsko kulturno sceno. Slednje je v pozdravnem nagovoru izpostavil tudi moderator prireditve, Alen Podlesnik.

prof. dr. Vesna Vuk Godina, psihoterapevtka Veronika Podgoršek, poslovnež Erazem B. Pintar in slovenski glasbenik Zoran Predin
Prof. dr. Vesna Vuk Godina, psihoterapevtka dr. Veronika Podgoršek, poslovnež Erazem B. Pintar in slovenski glasbenik Zoran Predin so debatirali o ljubezni.

Pred prihodom gostov je prisotne nagovorila tudi predsednica LEO kluba Mavrica Celje Anita Kovačič, ki se je zahvalila za obisk in dobrodelnost, katere del so bili vsi obiskovalci. Predstavila je poslanstvo LEO kluba Mavrica Celje in namen izkupička dobrodelnih prispevkov. Moderator je nato na oder povabil goste in jih med prihodom tudi predstavil.

V LEO klub Mavrica Celje želijo z javnimi debatami spodbujati kritično razmišljanje in strpen dialog o temah, ki se nas pomembno dotikajo. Tokrat je bila na sporedu vse bolj pereča in relevantna tema – ljubezenski odnosi.

dobrodelna debata ni vse ljubezen kar se sveti 3

Znani Slovenci so uvodoma živahno razpravljali o zaljubljenosti in ljubezni, o poroki kot družbeni pogodbi  ter o funkciji zakonske zveze danes in v preteklosti. Beseda je tekla tudi o vzrokih za nezvestobo partnerja in o tem, zakaj varajo ženske in zakaj varajo moški. Pri vprašanju obiskovalca, zakaj je danes vse več mladih samskih, je Erazem B. Pintar izpostavil dejstvo, da je mladim preveč udobno v hotelu mama, da bi se odločali za partnerstva, dr. Vesna Vuk Godina pa je poudarila, da so mladi samski, ker jim je to ”fajn”, in ker večina med njimi niso funkcionalno odrasle osebe.

Dobrodelno debato smo v celoti posneli in ji lahko prisluhnete v spodnjem video posnetku. Vabljeni pa tudi k ogledu insertov, ki smo jih za vas pripravili v prvem video posnetku.

Najzanimivejši inserti:

Celotna debata:

v/t/f: eH

kud_zarja_veter_klik