Dela na odseku Bukovžlak – Teharje podaljšana za štiri mesece in pol. Tudi začetek izgradnje krožišča prestavljen v februar

29. 01. 2021 16:00

Na območju Bukovžlaka in Teharij trenutno potekata dva večja infrastrukturna projekta. Natančneje, projekt rekonstrukcije odseka ceste Bukovžlak–Teharje bi moral biti že končan, dela na krožišču stičišč cest Celje–Štore in Bukovžlak–Teharje pa bi se morala že pričeti. Vendar zaenkrat ne eno ne drugo še ni realizirano. Zaradi različnih dejavnikov sta se namreč oba datuma zamaknila.

Pred dnevi se je na naše uredništvo obrnila občanka, ki jo je zanimalo zakaj projekt rekonstrukcije državne ceste Bukovžlak–Teharje, ki bi moral biti zaključen do sredine januarja, še ni končan. Prav tako jo je zanimalo, zakaj se dela za izgradnjo krožišča na stičišču državnih cest Celje–Štore in Bukovžlak–Teharje še niso pričela.

Rekonstrukcija ceste Bukovžlak–Teharje bo končana šele konec maja

Ker gre za projekta na državnih cestah, smo se za pojasnila obrnili na Ministrstvo za infrastrukturo – Direkcijo RS za infrastrukturo.

Kot so nam pojasnili, je bil zaključek del ureditve državne ceste R3-752, odsek 7208 Bukovžlak–Teharje, od km 0,680 do km 2,125 prvotno predviden do 14. 1. 2021, vendar je rok za zaključek podaljšan do 31. 5. 2021. “Pri izvedbi vodovoda sta Mestna občina Celje, kot sofinancer in upravljalec vodovoda izrazila zahtevo, da se istočasno z izgradnjo novega vodovoda obnovijo tudi vsi obstoječi hišni priključki. Prav tako je tudi upravljalec plinovoda naknadno podal zahtevo po izvedbi priključkov do stanovanjskih objektov. Zaradi obeh zahtev je potrebno izvesti dodatne prekope vozišča, kar podaljša izvedbeni čas ureditve državne ceste,” pojasnjujejo na DRSI.

Začetek gradnje krožišča sredi februarja

Glede začetka gradnje krožišča pa so nam pojasnili, da je bila za preureditev iz klasičnega križišča v krožno križišče konec novembra izvedena uvedba v delo, s predvidenim pričetkom del 7. 12. 2020. “Zaradi sočasne izvedbe ureditve ceste R3-752, odsek 7208 Bukovžlak–Teharje, od km 0,680 do km 2,125, se z deli ni pričelo, saj ni bilo mogoče izvesti ustrezne delne zapore ceste. Dodatni problem pa že sedaj predstavlja tudi nedovoljen promet vozil čez popolno zaporo na odseku odsek 7208 Bukovžlak–Teharje. Z deli se bo pričelo predvidoma v drugi polovici februarja,” še obrazložijo na DRSI ter dodajajo, da na potek del vpliva tudi trenutno zimsko obdobje, za katerega so značilni neugodni vremenski pogoji, v katerih izvajalec ne more opravljati svojega dela nemoteno.

B.S.

Oznake: , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
144 queries in 2,571 seconds.