Delegacija pobratenega mesta Doboj na obisku v Celju. Dobojski otroci celjskim izdelali 100 voščilnic


V Celju se je na dvodnevnem obisku mudila delegacija pobratenega mesta Doboj, s katerim Celje partnerske vezi goji vse od leta 1965.

Gostje iz Doboja so obiskali enoto Mavrica Vrtca Zarja ter otrokom predali posebno darilo njihovih dobojskih vrstnikov, delegacijo pa je v Narodnem domu sprejel tudi župan Mestne občine Celje Bojan Šrot. Sprejema se je udeležil tudi veleposlanik Bosne in Hercegovine v Sloveniji, njegova ekselenca dr. Milorad Živković.

Ob tem sta se župan Doboja Boris Jerenić in veleposlanik vpisala v knjigo častnih gostov Celja. Mesti sta s ponovnim obiskom še okrepili stike in se zavzeli za nadaljnje sodelovanje na različnih področjih.

Na sprejemu na Mestni občini Celje je župan Bojan Šrot med drugim povedal, da je sodelovanje med mestoma po podpisu sporazuma o pobratenju v času po razpadu Jugoslavije zastalo, potem so ga ponovno vzpostavili z obnovitvenim sporazumom ob pobratenju (2012).

Od takrat naprej mesti ponovno ohranjata redne stike, ki jih želita v prihodnje še razvijati in krepiti različne oblike sodelovanja, tudi med mladimi, ki so sicer že dobro utečene.

Župan Doboja Boris Jerenić pa se je v svojem govoru zahvalil za gostoljubje, ki ga je vodstvo občine izkazalo ob njihovem obisku. Med drugim je izpostavil, da se v Doboju še vedno govori o prijateljski in solidarnostni gesti Celja, ko je njihova poklicna gasilska enota in z obiskom župana Bojana Šrota v najtežjih trenutkih pomagala pri odpravljanju posledic katastrofalnih poplav pred nekaj leti.

Mestna občina Celje je sicer tudi tokrat na zimsko šolo v naravi povabila otroke iz Doboja, ki bodo Celje obiskali v februarju.

Gostje iz Doboja so med obiskom obiskali Tropsko hišo, Tehnopark, Pokrajinski muzej Celje in Stari grad ter se sprehodili po praznično okrašenem Celju. Nad mestom so bili znova navdušeni.

Prisrčno novoletno darilo od otrok iz Doboja

Ob obisku delegacije iz pobratenega mesta so bili prav posebnega darila deležni otroci iz Celja, ki obiskujejo enoto Mehurček Vrtca Zarja.

Zanje so vrstniki iz petih skupin vrtca v Doboja izdelali 100 novoletnih voščilnic. Čudovite voščilnice je otrokom predala Anđelka Kuzmić, ravnateljica javnega vrtca »Majke Jugović Doboj«. Dejala je, da z gesto želijo že pri najmlajših vzbuditi zavedanje, da sta Celje in Doboj pobrateni mesti.

Ravnateljica je darilo predala skupini predšolskih otrok, ki so se zelo razveseli darila iz Doboja in za gostjo pripravili prisrčen sprejem s kratkim glasbenim programom. Ravnateljica iz Doboja je bila očarana nad sprejemom, ob tem pa si je v spremstvu namestnice ravnateljice Vrtca Zarja Majde Krpan ogledala tudi prostore vrtca.