Dijaški dom Celje bodo ukinili

17. 10. 2013 07:11

Že nekaj let v lokalnih medijih odmeva novica o bivanjski problemaitiki celjskih dijakov in študentov. Zgodba je vendarle dosegla svoj epilog, ki pa ne prinaša dobrih novic interesentom za bivanje v Dijaškem domu Celje.  Na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport so namreč prejšnji teden določili, da Dijaški dom Celje v celoti preneha z delovanjem kot pravni subjekt. Predlog za ukinitev in njegovo likvidacijo bodo posredovali Vladi RS kot ustanoviteljici, ki bo izdala sklep o prenehanju.

Na to odločitev so vplivali številni dejavniki. Prve razpoke so se začele kazati že pri poslovanju Dijaškega doma Celje z izgubo, ki je znašala 35.000 €. Poleg tega je problematično tudi drastično pomanjkanje dijakov, kar dokazuje podatek, da je leta 2013 v Dijaškem domu Celje 2010 bivalo 457 dijakov, medtem ko jih je danes ostalo le še 114. Razmere so še dodatno zaostrile  notranje razprtije med zaposlenimi, ki jim ni bilo videti konca.

Ob vseh teh faktorjih naj bi na ministrstvu kljub temu iskali rešitev za ohranitev Dijaškega doma Celje, vendar pri tem niso bili uspešni. Dijaki bodo po zagotovilih ministrstva v domu še lahko bivali vse letošnje šolsko leto, prihodnje leto bodo morali poiskati druge bivanjske možnosti.

Foto: http://www.ddcelje.si/

Oznake: , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
165 queries in 0,831 seconds.