Direkcija za vode svoj sedež iz Ljubljane preselila v Celje


Direkcija Republike Slovenije za vode je v luči decentralizacije javne uprave preselila svoj sedež iz Ljubljane v Celje. Nove prostore direkcije so danes uradno odprli Minister za okolje in prostor mag. Andrej Vizjak in župan Mestne občine Celje Bojan Šrot, ki je zbrane tudi nagovoril.

Direkcija RS za vode v Celju bo zaposlovala 25 ljudi.

Na Mariborski cesti v Celju so danes svečano odprli prostore Direkcije Republike Slovenije za vode. Knežje mesto, ki leži na sotočju treh rek, Savinje, Voglajne in Hudinje, je tako dobilo sedež pomembne državne institucije.

“Verjamem, da je današnji dogodek uvod v širši proces decentralizacije Slovenije in sicer tako institucionalno kot fiskalno”, je na svečanem odprtju med drugim dejal župan Bojan Šrot. Minister za okolje in prostor mag. Andrej Vizjak pa je v nagovoru povedal, da gre za pomemben korak trajnostne naravnanosti, ki bo obenem rezultiral tudi v finančnih prihrankih. Dejal je tudi, da je na selitev direkcije v Celje deloma vplivalo tudi to, da je njen direktor Celjan Roman Kramer, sicer velik strokovnjak na tem področju in izjemen operativec.

foto: MOP in MOC