Dirka po Sloveniji 2019: Luka Mezgec dobil drugo etapo (foto, video)

20. 06. 2019 20:34

Dirka po Sloveniji je kolesarsko vročico danes popeljala tudi v knežje mesto, kjer se je zaključila druga etapa 26. Dirke po Sloveniji. S startom v Mariboru so se najpogumnejši kolesarji spustili na Kozjansko, od koder so kolesarili vse do Svetine in se spustili v osrčje Celja, kjer jih je pričakala množica navijačev.

Luka Mezgec si je brezkompromisno prikolesaril zeleno majico.
Luka Mezgec si je brezkompromisno prikolesaril zeleno majico.

Druga etapa je prinesla veliko zmagoslavje za Slovenijo, saj je tik pred ciljem vodstvo prevzel 30-letni Luka Mezgec (Michelton-Scott), ki je bil za ves svoj trud poplačan z zeleno majico. Slovenec se je tako uvrstil pred Grego Boletom (Bahrain Merida) in Italijanom Andreo Vendramejem (Androni Giocattoli – Sidermec). Vse rezultate si lahko ogledate tukaj (klik!).

Slovenci se lahko tako do sedaj pohvalijo z izjemno dobrimi rezultati na znameniti kolesarski dirki. K temu zagotovo pripomorejo množice navijačev, ki so kolesarje že danes spremljale vse od Maribora, Podplata, Šmarja pri Jelšah skozi Šentjur vse do Celja. Prešernov trg je namreč utripal ob navijaških vzklikih in zelenih barvah, v katere so bili odeti navijači.

Bučen sprejem kolesarjev v središču Celja
Navijaška mrzlica je zajela tudi županov kabinet.
Navijaška mrzlica je zajela tudi županov kabinet.

Zbrani na Prešernovem trgu so napeto pričakovali prihod kolesarjev, ki so se v središče mesta spustili iz Svetine. To si je povsem podredil Rus Aleksandr Vlasov, ki pa mu je tik pred koncem zmanjkalo moči. Tako je ciljno linijo prvi prečkal Luka Mezgec, ki je vse strastne navijače navdušil s svojo zmago.

Nekaj utrinkov iz navijaške cone smo v objektiv ujeli tudi mi. Vabljeni k ogledu fotogalerije.

 

Navijaško vzdušje v Celju (avtor: Jani Sovinc):

Vrhunci 2. etape direke po Sloveniji:

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
252 queries in 2,411 seconds.