Dobimo se v mestu 2018: od dnevne sobe na prostem in razstave motociklov do modne revije (foto, video)

10. 06. 2018 06:55

V soboto dopoldne so celjske ulice dobesedno zaživele, saj je številne obiskovalce pritegnilo pestro dogajanje v okviru dogodka Dobimo se v mestu.

Mestni marketing, ki deluje pod okriljem Zavoda Celeia Celje, vsako leto v okviru Poletja v Celju pripravi tradicionalni dogodek Dobimo se v mestu. Njegov namen je oživljanje mestnega jedra, ki s tovrstnimi aktivnostmi postane prava atrakcija.

Razstava jeklenih konjičkov je pritegnila veliko zanimanja.
Razstava jeklenih konjičkov je pritegnila veliko zanimanja.
Dobimo se v mestu: pestro dogajanje, razpršeno po celjskih ulicah

Tako so skozi celotno soboto na različnih lokacijah potekale aktivnosti, ki so pritegnili še kako zahtevne obiskovalce. Glavni trg se je bleščal v zavetju jekla, saj je potekala razstava s pomenljivim naslovom Moj je najlepši. Ob tej priložnosti so si obiskovalci lahko ogledali predelane unikatne motocikle in se udeležili organiziranega foto shootinga, jekleni konjički pa so pritegnili veliko pozornosti.

Za delovnevno dogajanje je bilo poskrbljeno tudi na Krekovem trgu, pri čemer so se mimoidoči lahko ustavili v urbani dnevni sobi v izvedbi KŠOC-a, od poldneva vse do večernih ur pa so celjske ulice odmevale v znamenju hip hopa, saj je potekal dan plesa in hip hop kulture.

Najmlajši so se povsem vživeli v vlogo malih manekenov in manekenk.
Najmlajši so se povsem vživeli v vlogo malih manekenov in manekenk.

Gosposka ulica pa je bila danes za avte zaprta, saj je potekala pestra paleta dogodkov pod okriljem Čarobnosti mesta na Gosposki ulici. V dopoldanskih urah je tako potekala mala modna revije, kjer so za oblačila, modne dodatke in vizualno podobo poskrbele trgovinice, ki bogatijo mestno jedro. V večernih urah pa je potekal gala modni večer, ki je celodnevnemu dogajanju podal piko na i. V Umetniški četrti je poleg tega  pod okriljem članov KPD Svoboda Celje potekalo ulično slikanje na temo »Življenje v knežjem mestu«.

Dobimo se v mestu je projekt, kjer lahko prav vsak najde nekaj zase, saj so se imenitno zabavali tako najmlajši kot tudi odrasli. Dogajanje so dodatno popestrile tudi likovne ustvarjalnice, plesni nastopi članov skupin Packa, Pika in Frka Plesnega foruma Celje s plesno lepljenko »Ena, dva, tri …, « KUD-a Igen s plesno miniaturo ter Baletne šole Tamare Divjak z odlomkom iz predstave »Zvezdica Zaspanka«, srečanje in ustvarjanje s Hermanom Lisjakom – Muzeja novejše zgodovine Celje.

Sobotni utrip mesta si lahko ogledate v spodnjem video posnetku:

Prav tako pa smo za vas pripravili bogato fotogalerijo, ki razkriva dogajanje v okviru projekta Dobimo se v mestu.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
257 queries in 4,543 seconds.