Dogajanje v Splošni bolnišnici Celje dobiva širše razsežnosti


Razmere v Splošni bolnišnici Celje so čedalje bolj razgrete. Nov odgovor na razrešitev poslovnega direktorja Marjana Ferjanca s strani sveta zavoda, je ustanovitev civilne iniciative proti razgradnji bolnišnice.

Vlada bo morala očitno dvakrat premisliti ali potrditi razrešitev, saj se je na Ferjančevo stran odločno postavila celotna bolnišnica Celje.

Razmere v Splošni bolnišnici Celje očitno dobivajo širše razsežnosti. Kot namreč poroča Novi tednik, je mag. Irenca Pustovrh, specialistka nevrologije, pred dnevi ustanovila civilno iniciativo za ohranitev rasti in razvoja celjske bolnišnice. Gre še za en odziv na razrešitev poslovnega direktoraj Marjana Ferjanca, na stran katerega se je postavila vsa celjska bolnišnica.

Sklep o razrešitvi je bil nedavno sprejet s strani sveta zavoda, na čelu katerega je do nedavno bil Andraž Jakelj, ki pa je kmalu po predlagani razrešitvi odstopil zaradi možnosti konflikta interesov. Svet zavoda je kasneje vseeno sprejel Ferjančevo razrešitev, to pa mora sedaj še potrditi ali zavrniti vlada RS.

V iniciativo se že od ustanovitve vključije čedalje več zaposlenih, v svoje vrste pa vabijo tudi občane. Marjan Ferjanc, kakor tudi zaposleni so prepričani, da gre pri tej razrešitvi za politično tiranijo nad stroko v bolnišnici. Zato želijo s civilno iniciativo preprečiti razgradnjo bolnišnice.

Kot je za Novi tedni še povedala Pustovrhova, trenutne razmere vnašajo skrb ne le med zaposlene, ampak tudi med bolnike, kar se že čuti na celjskem območju in na kar skušajo zaposleni sedaj tudi s civilno iniciativo opozoriti vso javnost.

pralnica-celje-polsi-klik