Dom sv. Jožefa gostil kresovanje ob dnevu državnosti s Prifarskimi muzikanti (foto, video)

25. 06. 2019 18:07

Na predvečer dneva državnosti je Dom sv. Jožefa utripal v znamenju zabave, ki se je prepletala z ljubeznijo do domovine. Jožefov hrib je namreč že tradicionalno gostil kresovanje ob dnevu državnosti, ko se obiskovalci ob ljudskem običaju in prazniku domovine med seboj tesno povežejo in uživajo ob dobri glasbi ter družbi.

Kres in zabava s Prifarskimi muzikanti

Dom sv. Jožeta je v ta namen v goste povabil priljubljene Prifarske muzikante, ki so s svojim melosom in karizmo povsem napolnili prizorišče. Poskrbljeno je bilo tudi za jedačo in pijačo, dogajanje pa je vrhunec doseglo s prižigom kresa, ki je gorel še dolgo v noč.

Prifarski muzikanti
Prifarski muzikanti

Dogajanje se je začelo že ob 18.30, ko je svoja vrata odprla cerkev sv. Jožefa z mašo za domovino. Po tem pa so v ospredje stopili zvoki kitar in žametni moški vokali, saj so Prifarski muzikanti že uvodoma poskrbeli za to, da so marsikoga zasrbele pete.

Prijateljstvo, pogum in velika ljubezen do domovine: vrednote, ki nas spremljajo še danes
Podžupan Vladimir Ljubek
Podžupan Vladimir Ljubek

Vzdušje se je stopnjevalo vse dokler ni padel mrak, ko so se zbrani tudi  z uradnim delom poklonili domovini. Ob tej priložnosti je kot slavnostni govornik oder zavzel podžupan Vladimir Ljubek, ki se je s svojimi besedami poklonil dnevu državnosti:

“Osrednji praznik naše drage domovine. Dan, ko se spominjamo razglasitve samostojnosti in neodvisnosti Slovenije. Imamo torej kar dva razloga, da se ob prižigu kresa in tako zanimivem kulturno-zabavnem programu vsi skupaj poveselimo in se z optimizmom ozremo v prihodnost. Ob prazniku domovine se še posebej zavemo, kako ponosni smo lahko, da živimo v lepi, suvereni, svobodni in demokratični državi.”

Dodal je, da se tudi danes, osemindvajset let po osamosvojitvi, še vedno spominjamo, s kakšnim zanosom in veseljem smo takrat stopali na novo pot.

“Povezovali so nas prijateljstvo, pogum in velika ljubezen do domovine,” je dejal Ljubek, ki je ob tej priložnosti izpostavil tudi pomen samostojnosti Slovenija za Celje in dodal: “Verjamem, da bodo s projekti, ki jih še načrtujemo, ustvarili mesto, v katerem bodo z veseljem živele vse generacije.”

Njegove besede je pospremil tudi kulturni program, za katerega so poskrbeli Pihalna godba Svetina, Župnijski zbor, dekliška skupina Jožefinke, zbor zaposlenih Doma sv. Jožefa ter Fantje z Jožefovega hriba. Ob zadnji zapeti skladbi pa se je že začelo iskriti in tako so se tudi obiskovalci Doma sv. Jožef zbrali ob kresu, ki je gorel v čast domovini.

kresovanje-sv-jozef-39

S prižigom kresa pa se večer še zdaleč ni končal, saj so Prifarski muzikanti poskrbeli za zabavo še dolgo v noč. Njihove melodije smo tudi sami ujeli v objektiv:

Prav tako pa si lahko v spodnji fotogaleriji ogledate nekaj fotografskih utrinkov, s katerimi smo ovekovečili kresovanje ob dnevu državnosti.

 

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
261 queries in 11,550 seconds.